Mlžná noční města a podivná zvířata

Lis
07
2005

Už delší dobu mě lákala myšlenka zkusit si večerní fotografování v mlze, ale bohužel to nikdy nějak nevycházelo. Dneska nicméně mlha celý den byla a vydržela i večer, tak jsem vyrazil do ulic. Původně plánovaná půlhodina se protáhla v hodinu a nakonec jsem pobíháním po městě se stativem strávil přes dvě hodiny. Vlastně to bylo moje první focení se stativem normálně mezi lidmi na ulici, takže jsem z toho byl dost nesvůj. Patrně jsem vyděsil řadu řidičů, kteří si nutně museli myslet, že ten člověk s trojnožkou rozloženou na kraji silnice jim nutně měří rychlost (nejzábavnější asi bylo, když se z jednoho projíždějícího auta vyklubalo auto Policie a dokonce začali zastavovat, tak jsem pro jistotu urychleně zmizel ;) ). Chodci člověka kutícího cosi v podřepu se stativem kupodivu netečně přehlíží a dokonce ani neprotestují ve chvílích, kdy jim musí být jasné, že jsou v záběru (nicméně stejně tak se ani trochu nesnaží počkat mimo něj). A v jednom případě jsem se od procházejícího páru dočkal dost zábavného komentáře „Je tam vůbec vidět něco jinýho než ta mlha, šéfe?“ – zřejmě usoudili, že když je něco na stativu, tak je to dalekohled a tudíž musím být astronom. Nechtěl jsem jim to kazit, tak jsem raději neodpovídal :)
Každopádně, nějaké narychlo připravené výsledky je možné shlédnout v této galerii (Alternativní link po dobu nefunkčnosti serveru z prvního linku). Do umění to má rozhodně daleko, ale na druhou stranu to snad zas tak špatné fotky taky nejsou. Jen ta technická kvalita…ale bohužel z mého fotoaparátu víc nedostanu. A příště by mohla být mlha trochu hustší (a města by nemusela být osvětlována jen oranžovými výbojkami, je to trochu nuda…).

No a ještě něco ze spousty věcí, které mi visí ‚ve frontě‘ na zpracování a zveřejnění tady – minulý víkend jsme navštívili Olomouckou ZOO na Svatém Kopečku a viděli věci vskutku bizarní. Například dřevěné krokodýly:

.

Nebo dvouhlavé opičky (které jsou ale velmi neposedné a proto je vyfotit ostře není vůbec snadné):

.

Trojhlavou opici jako Guybrush Threepwood jsme sice neviděli, ale i ta dvojhlavá musí stačit Tak snad někdy bude následovat nějaká větší galerie (i když bohužel většina fotek byla rozmazaná, zase problém nedostatečnosti fotoaparátu :( ).

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 7. 11. 2005 v 02:39
Kategorie: Fotografie,Osobní

14 Comments »

  • Trofo napsal:

    Jůů :) Ty mlhy jsou úžasný..
    Obzvlášť desítka je hrozně zvláštní taková :)

    Ale jak to víš, že jsem si zrovna v sobotu říkala, jak by šla vyfotit ta epesní mlha co byla za oknem, se stromem a lampou v pozadí ;)

  • captainn napsal:

    Copak v sobotu, ale v neděli tu padla mlha neskutečná (děsně hustá a během chvilky). Jako by ji od moře (mít nějaké) přivál Dagon či Cthulhu.

    Každopádně z těch fotek ta mlha snad každou chvíli vyleze. Skoro jak živé jsou. Jako zle mě dostala socha a nádraží.

  • Case napsal:

    Ano, všechny zmiňované se mi hodně líbí taky (BTW sochu bys měl taknějak znát…). To nádraží je zajímavě barevný (sranda byla, že jsem se na něj dostal víceméně neplánovaně a to jsem ještě musel pronikat ohradou a snažil se na sebe moc nepřilákávat pozornost ;) ). Já toho mám doma podstatně víc, nafotil jsem asi sedmdesát fotek, ale narychlo jsem vybral pár, co mi přišly rovnou slušné, zbytek by asi potřeboval víc času na zpracování. Možná to průběžně doplním, někdy (a upozorním). I když zase všeho moc škodí…

    A ta desítka vznikla taky náhodou, původně jsem fotil tu ulici prázdnou a když už jsem dofotil a skládal stativ, tak kolem mě prošla jakási slečna a mně došlo, že by ta fotka se siluetou osamělého chodce byla o dost lepší…tak jsem to asi během vteřiny znova celé narychlo rozložil a rychle cvaknul, ona šla dost rychle ;) Proto je taky ta fotka tak středová, prostě jsem to fofrem plácnul na zem, nějak namířil a hned mačkal.

  • manka napsal:

    To nádraží mi nevím proč přišlo jako z Terminátora – ticho před bouří… Asi jsem víc úchylná než si hodlám přiznat. :-)
    Z dalších mě zaujala asi čtrnáctka, takovou nečekanou barevností.
    Jak nemám mlhu ráda, tak v téhle formě je kouzelná.

  • Case napsal:

    Nádraží bylo výborné i v reálu (vlastně ještě víc), určitě tam ještě někdy v podobném počasí vyrazím (ale ještě tak mít citlivější foťák :( ). A ano, na čtrnáctce je zajímavá ta barevnost (barevná světla v mlze jsou úžasná, viz to nádraží), plus to, že to vypadá, jako kdyby to byl nízký uzoučký temný tunel v hustém porostu, což až tak není pravda. A je to moje asi nejfotografovanější ulice tady v okolí :) Akorát tam jsou hrozně blbě rozestavěné popelnice a strašně to tam kazí, za normálních podmínek :(

  • captainn napsal:

    Bodejť bych tu sochu neznal. BTW to místo je vůbec zajímavé to zdemolovaností v průběhu věků …

  • Case napsal:

    Ale naštvali mě, šel jsem tamodtud schválně na takové ty bizarní organicky vyhlížející kamenné ‚skluzavky‘ za školou, jestli víš, které myslím, že by mohly v té mlze vypadat taky dost zajímavě (ostatně to vypadaly i bez mlhy)…a ony tam už nejsou…:( je tam normální nudné dětské hřiště s řadovým kolotočem a houpačkami (a ještě zavřené). To mě zklamalo…

  • kkl2401 napsal:

    Uzasny fotky, zrovna ted jsem sel od nadrazi (ale teda jineho) domu dost solidni mlhou, pravda, nenapadlo by me ji fotit (nemluve o tom, ze bych to neumel).

  • captainn napsal:

    Myslíš tzv. „slony“? Nepochybně se nelíbily nějaké EU směrnici, i když tady bych to asi i chápal, prolézačky z masivního betonu jsou celkem svérázná věc. Ale zase ta absence tradičních geometrických tvarů byla úžasná a roli bunkrů plnily dokonale.

  • Case napsal:

    KKL2401: Mlha se fotí dobře, protože prostě JE, nemusíš ji nějak hledat a tak ;) A já to taky neumím, jen to zkouším předstírat :)

    captainn: Jojo, ty myslím. A fakt mě to mrzí, že už tam nejsou, protože byly naprosto dokonalý a celou tu procházku jsem se těšil, že je nafotím :( Je fakt, že beton je na prolézačky svérázný materiál, ale vzhledem k tomu jejich ‚emzáckému‘ vzhledu bych je mnohem raději viděl opravené, než nahražené generickým hřištěm :( Nakonec místa tam bylo IMHO dost pro obojí… Hrozně rád bych je měl na nějaká fotce a štve mě, že už to prostě teď nikdy nerealizuju…a ani nevím, kdy zmizely, naposledy jsem tam byl fakt snad někdy před těmi šestnácti lety…jsme starý…

  • captainn napsal:

    Pokud si vybavuju dobře, už tam pár let nebudou. Třeba by Eso věděl víc.

  • Tigo napsal:

    Krasne fotky – hlavne 2 a 10.

  • Ydiot napsal:

    Ty fotky jsou naprosto vynikající. Jen mě štve, že když teď budu mít chuť jít fotit v noci do mlhy, už to nebude můj nápad :-)

  • Case napsal:

    Díky. A obávám se, že můj nápad to taky nebyl, že už to asi ‚pár‘ lidí přede mnou dělalo ;)

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com