Ufff…

Srp
29
2006

Jak si možná všichni tři stálí návštěvníci všimli, děly se tu posledních pár dní nepěkné věci. Primární problém vznikl tím, že IC.cz odešel disk, na kterém byla data části účtů. Samozřejmě účty od C byly mezi nimi, tudíž jsem přišel o vešekrý obsah FTP. Při nahrávání zálohy (poměrně staré, přiznávám) vznikly jakési problémy, a proto jsem musel celou databázi vymazat a nainstalovat WordPress znovu načisto. To by nebylo až takové neštěstí, jenže při vracení obsahu databáze (tedy příspěvků, komentářů a podobně) se ukázalo, že je v záloze z nějakého mně neznámého důvodu poničená diakritika a to nevratně (minimálně některá písmena měla ze záhadného důvodu totožné hexakódy, takže je nebylo možno jednoduše rozlišit). To znamenalo buď mít veškerý starý obsah blogu se špatnou diakritikou, nebo se ji pokusit opravit ‚ručně‘. Rozhodl jsem se pro druhou variantu, což obnášelo strávit cca třináct hodin nad spellcheckerem opravováním. A ani to ještě nebyl všem problémům konec, další klacky pod nohy mi házelo samotné MySQL při importu a WordPress při zpracovávání dat. NIcméně výsledek je takový, že blog opět běží a příspěvky i komentáře mají snad diakritiku správně. Neručím za to, že někde není místo jednoho písmena jiné, nebo že nejsou někde nějaké jiné menší nesrovnalosti. Bohužel. Pokud je najdete, dejte vědět a já je opravím.
Uživatelská nastavení a podobné věci snad byly naimportovány dobře, vy, co jste registrovaní, si to prosím raději ověřte. V příspěvcích zatím chybí obrázky a jiné soubory, které byly linkovány přímo odsud, stejně tak jsem přišel o několik drobných úprav, které jsem na blogu v poslední době dělal a neměl zálohované. Většinu chybějících věcí bych sice dal na disku dohromady, ale protože to vypadá nadějně a IC.cz slibují, že se data snad nejpozději o víkendu podaři zachránit, tak s tím zatím počkám.
Každopádně blog neskončil ani nebyl zrušen, data jsou z větší části zpátky, všechno pokračuje dál. Ostatně, zanedlouho oslavím rok provozu (hrůza, jak to letí…).

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 29. 8. 2006 v 18:31
Kategorie: Osobní

7 Comments »

  • trevize napsal:

    Překlepy, překlepy – ještě si oprav na 9. řádku – zákloze

  • Ghandi napsal:

    Klobouk dolu. Predstava ze rucne opravuju diaktiriku na celem tomhle blogu se blizi moji predstave pekla ;-).

  • CaptainN napsal:

    Tak jo, příště to budeš dělat ty. :)

  • Case napsal:

    Ono to naštěstí bylo za pomoci spellcheckeru, který řadu slov opravil sám, jakmile se je naučil. Ale hodně jsem proklínal lidi, kteří píšou komentáře bez diakritiky, paradoxně, protože to spellchecker samozřejmě neidentifikoval jako češtinu a řval u každého slova. Že, Ghandi…;)

  • Eugeene napsal:

    13 hodin, heh, odvážlivec :) Každopádně se rok blogu musí nějak oslavit.. Je to jeden z mála kloudných blogů, tkeré se dají číst….

  • Case napsal:

    Spíš zoufalec. No jasně, bouchnem flašku kyanidu. A teda myslím, žes měl spíš zatím smůlu na blogy, ale i tak dík.

  • Ghandi napsal:

    Ehm .. už mlčim :-)

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com