Osamostatnění

Lis
08
2008

Jak jsem před časem zmínil a patrně si alespoň někteří všimli, konečně jsem si po letech obstaral vlastní doménu. Z toho v zásadě vyplývá to, že se snažím o jistou reorganizaci svých kontaktů a podobných záležitostí, tak, abych je co nejvíce (přinejmenším virtuálně) sjednotil pod zmíněnou doménou.

V první řadě to samozřejmě znamená, že se snažím veškeré odkazy na tenhle blog, které jsem kde měl, měnit na novou adresu. Stará sice funguje (a fungovat bude) a je pravda docela sympatická a hlavně krátká, ale v zájmu sjednocení bych byl rád, kdyby i případní návštěvníci, kteří na mne třeba někde odkazují, používali rovnou tu novou.
S vlastní doménou pochopitelně souvisí i možnost vlastní mailové adresy. Těch jsem v minulosti používal také několik a mám v plánu je postupně „vyřazovat“ z používání a místo nich používat adresy nové, „vlastní“, už třeba proto, že tím získávám absolutní kontrolu nad spamovými filtry a vůbec vším, co s mailem jakkoliv souvisí. Mým veřejným kontaktem se tak do budoucna stává „case (zavináč) edgeotheworld.cz“. Pokud jste znali adresu na Centru, kterou jsem používal pro pracovní a soukromou korespondenci, pak vězte, že stejná adresa funguje i nově na mé doméně (jen v ní je pochopitelně místo „centrum.cz“ opět „edgeoftheworld.cz“). Z doufám pochopitelných důvodů ji tu ale konkretizovat nebudu.
Občasné problémy s jabberem (zejména tedy s transportem do ICQ, který chci mít možnost příležitostně využívat) a rozčarování nad chováním admina Jabbim.cz mne vedlo ke zprovoznění vlastního jabberového serveru (a vlastně šlo o poslední „kapku“, která mě přiměla ke zřízení vlastní domény). Myslím, že jsem už sice všechny osoby z mých kontaktů průběžně se svým novým JID seznámil a poslal jim žádost o autorizaci, ale pokud tomu tak není či by snad někdo jiný toužil po mém jabberovém kontaktu (na kterém se, přiznávám, občas vyskytuji velice sporadicky, podle nálady), pak je mé nové JID shodné s výše uvedenou mailovou adresou, tedy „case (zavináč) edgeoftheworld.cz“. Starý účet na jabber.cz nehodlám dále používat a je velmi nepravděpodobné, že mne na něm v budoucnu zastihnete (byť to nevylučuji, například v případě nějakého testování či podobně).
Do třetice je tu poslední významná změna, ke které jsem nebyl až tak veden touhou sjednotit vše pod svou doménou, ale z větší části prostě tím, že to nefungovalo. Jak jsem tu už v minulosti několikrát zmiňoval, používal jsem pro sdílení odkazů, na které jsem narazil, službu Google Shared Stuff. Ta ale poslední dobou funguje stále hůř a hůř a často se mi požadovaný odkaz vůbec nasdílet nepodařilo. Byl jsem naštěstí upozorněn na to, že tato funkce je nyní integrována do Google Readeru, což s sebou pochopitelně přinášelo nutnost změny URI stávajícího RSS feedu, do čehož se mi moc nechtělo. Inspirován nedávnými obdobnými Fuxoftovými změnami jsem tedy zabil dvě mouchy jednou ranou a v průběhu tohoto týdne přesunul své Sdílené odkazy do Google Readeru a současně je zpřístupnil na adrese http://feeds.edgeoftheworld.cz/Case/Shared. Krátce jsem používal starou i novou službu, ale záhy mě to přestalo bavit (i proto, že Shared Stuff opět moc nefungoval) a teď už tedy zhruba dva dny odkazy sdílím jen na nové adrese. Omlouvám se za tu změnu, mne samotného stěhování RSS kanálů někoho jiného vždycky dost otravuje, ale bylo to zkrátka nevyhnutelné. Link v panelu vpravo v sekci „Case na internetu“ je už opravený několik dní. Takže chcete-li v budoucnosti sledovat moje sdílené odkazy, změňte si v RSS čtečce jejich zdroj.

Tolik tedy k prozatímním změnám. Další možná budou následovat, ale pokud ano, pak nevím kdy. Mimochodem, pokud by snad někdo z přítomných návštěvníků měl zájem o mail či JID (s možností ICQ transportu) na luxusní a prominentní doméně edgeotheworld.cz, patrně by se to dalo zařídit.

Za asistenci a pomoc se zmíněnými přesuny děkuji zejména bazovi z IC.cz a Fuxoftovi. A pochopitelně Pinkymu z Jabbim.cz ;)

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 8. 11. 2008 v 18:08
Kategorie: Osobní

2 Comments »

  • captainn napsal:

    Lol, přidání nového kanálu proběhlo v opeře poněkud bizarně. V seznamu feedů je korektně přidán jednou, ale při čtení je vidět, že „vznikly“ tři totožné grupy. Feedy jsou v Opeře veselé téma.

    Mimochodem, jednotlivé zprávy chodí od ‚(author unknown)‘, u čehož už si nejsem jist ani záměrem ani vinou Opery.

    A ofkóz k doméně gratulki.

  • Case napsal:

    „Author unknown“ mi to hlásí i u celé řady Fuxoftových sdílených odkazů (byť kupodivu ne u všech), takže hádám, že jde o nějaký obecný bug (nebo vlastnost).

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com