Morová rána po internetu

Zář
18
2005

A hned tu mám první informaci, kterou sem prostě musím dát. Na serveru Shacknews se objevila informace o vážné virtuální nákaze, která se šíří světem World of Warcraft. Jak k tomu došlo? Přiznávám, že jsem WoW naprosto nezasažený, nemám na to potřebné internetové připojení, takže moje povědomí o této hře je minimální a uvítám korekce, pokud to bude číst někdo, kdo to hraje.
Blizzard do hry přidal nový dungeon, v němž se nalézá Bůh krve. Pokud s ním hráči bojují, jedna z jeho obran je cosi jako prokletí či nemoc (debuff, pro WoW hráče) zvaná Corrupted Blood, která postihne hráče v okolí a ubírá jim cca 250-350 životů. A zjevně působí opakovaně. To by samo o sobě ještě nic moc neznamenalo, kdyby se některým hráčům nepodařilo přinést tuhle nemoc do měst, kde se vcelku logicky začala šířit. Aby toho nebylo málo, tak se touto nemocí nakazily i NPC postavy (čili postavy ovládané počítačem), které mají ale schopnost vydržet škody, které jim nemoc působí a nepodlehnout jim. Co to znamená, asi netřeba zdůrazňovat Regulérní morová rána, která postihuje WoW. Na některých serverech je údajně takřka nemožné se dostat do měst a nenakazit se a zkouší se dokonce takové věci, jako karantény (ale hráči z nich utíkají).
Moc mě zajímá, jak se celá ta situace vyvine. Rozhodně to ukazuje, že MMORPG hry se dostávají do hodně zajímavé fáze vývoje, kdy už jsou v nich k vidění netušené věci. A popravdě mě mrzí, že si nějakou nemůžu zkusit. I když, toho času, co by to nepochybně vzalo…

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 18. 9. 2005 v 18:31
Kategorie: HW, SW a podobná verbež

4 Comments »

  • El Diablo napsal:

    Jen to zkus aspoň nebudeš furt prudit na Lopuchu…. :)

  • Case napsal:

    Po GPRS se to zcela nepochybně hrát nedá. Ale jistě by to byla smysluplnější náplň času, než je často Lopuch.

  • El Diablo napsal:

    U Tebe není v dosahu WiFi? Vyšlo by to asi i levněji.

  • Case napsal:

    To je složitější.

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com