Trpaslicon 2006

Úno
03
2006

Jako každý rok koná se i letos o jarních prázdninách v Praze na Chodově ve dnech 10-12.2. další ročník festivalu (nejen) britského humoru a scifi, Trpasliconu. Letos jsme byli nuceni se na poslední chvíli uchýlit do jiného působiště, než kde Trpaslicon tradičně fungoval, ovšem návštěvníci na tom jedině získají, jelikož budeme mít díky tomu k dispozici prostory jednak o něco komfortnější, ale především pak větší.



Jako už tradičně můžeme slíbit návštěvu zajímavých hostů. Dabéry hlavních postav seriálu Červený Trpaslík vídáme na Trpasliconu pravidelně (zvláštní poděkování tady patří zejména Kamilovi ‚Rimmerovi‘ Halbichovi, který to s námi zkusil jako první a pomohl nám v přesvědčování dalších), letos budou ale doplněni také dabéry u nás nepříliš známého seriálu Mladí v partě, Ivan Řezáč a Matěj Hádek a exkluzivně nás poctí návštěvou také další česká dabingová legenda, Jiří Prager – pro příznivce britského humoru neodmyslitelně spjatý s Rowanem Atkinsonem a seriálem Černá zmije. To nicméně stále není všechno, protože se můžeme těšit například i na návštěvu Ivo Šmoldase, Jana Kantůrka a řady dalších.

Co se týče dalšího programu, tak se lze rozhodně jako obvykle těšit na promítání spousty ukázek z nejrůznějších britských i jiných komediálních seriálů a občas i z nějakých jiných. Samozřejmě nebudou chybět ani různé bonusové pořady k Červenému Trpaslíkovi, které u nás v televizi k vidění nebyly a které brilantně přeložil…já :P Taktéž nás čeká spousta zajímavých přednášek ze světa britcomu, Zeměplochy i scifi vůbec.

Prostě Trpaslicon 2006 je rozhodně akce, kterou není dobré si nechat uniknout a já tam jménem jeho organizátorů všechny zvu.

P.S.: letos si hodlám poprvé přihřát i vlastní polívčičku jako přednášející, ne pouze jako překladatel skrytý v pozadí, takže budu mít na Trpasliconu přednášku na téma „Zajímavé seriály, které u nás (obvykle) moc neuvidíte“, vycházející z tohoto článečku tady na blogu spojenou s promítáním pilotního dílu seriálu dle výběru návštěvníků, a pak také specializovanější přednášku na téma „Úvod do Farscape a humor v něm“, spojenou s promítáním dílu „Crackers don’t matter“ (s mými titulky). Takže i na ně tímto všechny zvu.

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 3. 2. 2006 v 02:54
Kategorie: Film, televize a hudba,Osobní

5 Comments »

  • Tigo napsal:

    Kdyz kliknu na odkaz, zahlasi mi to, ze nemam opravneni prohlizettuto stranku :(

  • mambii napsal:

    case … :) tak ty taky … mne fanousci trpasliconu odvarili web, ale pracuje se na novem umisteni mp3 s poradem, kde hovori rimmer a rimsak … traffic je kruta vec :)

  • Case napsal:

    Tigo: Bohužel, to je problém se serverem, nikoliv se stránkami. Někdy/někomu to dělá, někdy/někomu ne. Je to trapné, ale my s tím bohužel nemůžeme nic moc udělat :(

    mambii: Já od počátku Trpasliconů, jen víc v pozadí (fungoval jsem jako dvorní překladatel, hlavně). Nevěděl jsem, že šli do rádia letos zase za Tebou, dozvěděl jsem se to až zpětně, bych si býval přišel taky pokecat :) (tedy, nebýt tak daleko :( ).

  • Case napsal:

    BTW tu MP3 bych osobně hodil na nějaký server typu megaupload.com, pokud ji tedy chceš sířit volně bez nějaké kontroly, kdo to stahuje. Ať se o traffic starají ti, co se jeho volným poskytováním živí…

  • mambii napsal:

    mp3 uz je uschovana v materske naruci serveru cervenytrpaslik.cz, takze je zase ziva. snad fanousci neodvari zase traffic trpaslika, ale to uz je v kompetenci pana sefinspektora

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com