FUBAR

Bře
20
2006

Ne, není to tak zlé. Naopak. Konečně je totiž na světě finální verze 0.9 asi největšího konkurenta Winampu, přehrávače Foobar2000. Ačkoliv se mi nikdy Foobar2000 příliš nezamlouval, poslední dobou jsem nucený ho používat kvůli pochybným problémům s Winampem. A rozhodně nabízí řadu zajímavých věcí, krom toho už betaverze 0.9 se mi dost zamlouvala a přišlo mi i, že nějak lépe hraje. Jediné, co mi bránilo v jejím používání místo staré stabilní 0.8.3 byla neexistence Audioscrobbler pluginu pro verzi 0.9. Což by se mělo změnit hodně rychle, protože současně s finální verzí 0.9 bylo vydáno i SDK k ní, takže mají autoři pluginů konečně možnost staré pluginy přepracovat pro nové SDK.

Snad jen malé upozornění – nevím, zda to bylo skutečně jen browserem, nicméně v Opeře 8.53 ani 9.0 se mi nepodařilo onu novou verzi Foobaru stáhnout, musel jsem se znechucením použít Firefox.

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 20. 3. 2006 v 01:08
Kategorie: HW, SW a podobná verbež

9 Comments »

  • kkl2401 napsal:

    Netusis, jestli to umi prehravat mp3ky zcela bez mezer mezi nima, cili ze kdyz na puvodnim CD dve stopy na sebe plynule navazovaly a clovek z nich udelal dve mp3ky, tak to pujde stejne tak plynule prehrat ve Foobaru? U Winampu totiz uz dlouho zustavam mozna castecne ze zvyku, ale hlavne kvuli existenci mp3splice pluginu, kterej tohle umi, ponevadz to s vyvojem Winampu jde spis od desiti k peti, v kazde nove verzi jednu chybu opravi a tri dalsi zavlecou, dokud zaroven vyvijeli s petkovou radou jeste i 2.9x, tak to jeste slo, ted uz vydavaj jenom petkovy verze a vzdycky kdyz nejakou vyzkousim, tak je jedna horsi nez druha a navic se za dva dny dozvim, ze mam tahat zase nejakou jinou opravujici bezpecnostni chyby.

  • Case napsal:

    Pokud si dobře vybavuju (momentálně jsem v Linuxu, takže ověřím až při nějakém restartu), tak umí, tuším, že na to je několik alternativ.

  • Case napsal:

    Tak ano, ta 0.9 už má automaticky tak solidní navazování, že se s tím dají poslouchat i Floydi (Dark side of the moon) :)

  • kkl2401 napsal:

    Praveze prehravacu, ktery mely nekolik alternativ, z nichz ani jedna nedelala to, co jsem po tom chtel, ale zato to umelo milion ruznejch crossfade efektu a podobne, jsem uz vyzkousel radu. :-) No proste kdyz si vzpomenes… Ostatne teda nejakym prehravacem pro Linux, ktery by toto zvladal, bych teze nepohrdl.

  • Case napsal:

    KKL2401: Však vzpomněl, viz předchozí komentář. Zkoušel jsem tu Dark side of the moon a mezery jsem neslyšel, už v defaultní konfiguraci foobaru 0.9. A těmi více alternativami jsem myslel to, že pro 0.8.3 jich bylo několik a IMHO fungovaly stejně dobře. Ve Winampu se mi to snad nikdy pořádně docílit nepodařilo a to jsem zkoušel pluginů několik.

  • kkl2401 napsal:

    Aha, ten prispevek tam jeste nebyl, kdyz jsem tam psal ten svuj, a po odeslani jsem nejak nezkontroloval, jestli neco nepribylo. U Winampu jsem moc experimentovat nemusel, jednou jsem se proste doslechl o mp3splice – http://www.pyramidedata.dk/mp3splice.html -, moc tomu sice neveril, ale vyzkousel a fungovalo to. Nevim, jak moc je to stara zalezitost (rekl bych, ze dost), ale kazdopadne funguje, a to i s petkovejma verzema Winampu.
    Ale s tim fubarem je to urcite dobra zprava, vyzkousim.

  • wladus napsal:

    Zdravim, chci se zeptat, foobar používám už rok a půl a verze 0.8.3 se mi zamlouvala, ted jsem si nainstaloval 0.9 a zhrozil jsem se, že je tak malá, a že má tak málo funkcí, dá se počítat, že opět budou verze lite, normal a special, nebo musim po netu do toho shánět pluginy obdobně jako např: do mirandy IM? A jaký hlavní rozdíl spatřuješ mezi těmito verzemi? Osobně používám formáty APE, OGG a z přežitku MP3. Dík za odpověď

  • Case napsal:

    Verze: Prý ano. Rozdíl: zvuk.

    Mě to teda ale stejně netrápí, že do toho nejsou pluginy, naopak. Jediný, který mi nějak výrazněji chybí, je Audioscrobbler.

  • Case napsal:

    KKL2401: BTW, s tím Linuxem – právě tu v Beep Media Playeru testuju crossfade plugin a jsem VELMI spokojen. Spojuje naprosto neslyšitelně (alespon pro mě).

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com