Nová doba?

Dub
07
2006

Se svými silně negativními pocity ze systému Starforce jsem se nikdy netajil. Psal jsem o tom několikrát i tady – Starforce považuji za zlo, které jednak stejně neplní to, co má dělat (lidé hry i tak kopírují) a nejednou se stalo, že naopak bránila v použití originálu, a jednak způsob, jakým se do počítače dostává a jak v něm přežívá, ji v mých očích staví nezpochybnitelně na úroveň trojského koně. Ostatně, pokud si občas zahrajete nějakou aktuálnější hru nebo jste i zkoušeli poslední dobou nějaké demo, velmi pravděpodobně Starforce na počítači máte a ani o tom třeba nevíte.

Proto mě dost potěšila informace o tom, že se jistý Christopher Spence rozhodl podat žalobu o pět miliónů dolarů na firmu Ubisoft za to, že u svých produktů používá právě Starforce.

Bohužel, mám dojem, že je v tom několik háčků
Především mám dojem, že je předem jasné, jak to dopadne – Ubisoft je přece jen příliš velký na to, aby ho někdo mohl jen tak žalovat a vyhrát.
Zadruhé si myslím, že jakkoliv by Ubisoft za leckteré svoje produkty žalobu zasloužil, je chyba žalovat za Starforce právě je. IMHO by bylo mnohem smysluplnější zažalovat přímo výrobce Starforce, nikoliv její ‚distributory‘. Ale kdo ví, třeba se pletu.

Bylo by velice příjemné vidět, že z toho celého vzejde něco pozitivního. Ale obávám se, že jediným výsledkem bude nějaká nová, záludnější verze Starforce…:/

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 7. 4. 2006 v 02:21
Kategorie: HW, SW a podobná verbež

Žádné komentáře »

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com