I Sony má občas špatný den

Kvě
18
2006

Vypůjčím si to sice z aktuálního FFFilmu, ale je to příliš zábavné, než abych se s tím nepodělil dál.

Jak je možné si přečíst v tomto článku, Sony pořádala v New Yorku večírek u příležitosti desátého výročí přenosných počítačů VAIO. Zlatým hřebem tohoto večírku pak bylo představení nového VAIO AR, prvního notebooku na světě, který je schopen přehrávat Blue-Ray disky (a dokonce je i vypalovat). Demonstrace probíhala přehráváním Blue-Ray verze filmu Klan létajících dýk na dvou těchto počítačích (k těmto diskům, jak je vidět na obrázku, byly i oficiální obaly).
Jeden z novinářů, Lance Ulanoff z PC Worldu, byl zvědavý a chtěl vidět poprvé v životě Blue-Ray disk. Přišel proto k jednomu z notebooků, vysunul disk…a zjistil, že v mechanice spokojeně sedí úplně obyčejné DVD+R médium Verbatim, na kterém je fixkou ručně napsáno ‚House of the flying daggers‘. Ta skutečnost mu přišla natolik zábavná (a rozhodně není sám), že tento disk vyfotografoval. Zjevně to s Blue-Ray disky bude ještě zajímavé, když se k nim pro vlastní předváděčku nemůže dostat ani Sony :)

Celá situace se nicméně vyvíjí – Sony tvrdí, že se jednalo o srovnání, kdy na jednom z oněch notebooků byla pouštěna normální DVD verze filmu a na druhém Blue-Ray a že měl Ulanoff po svém objevu mluvit s některým z přítomných zaměstnanců Sony. Ulanoff nicméně poznamenává, že pokud tomu tak skutečně bylo, pak na to nebylo možné přijít, protože o ničem takovém nebyla u notebooků žádná zmínka a na první pohled byly zcela identické. I to je důvodem, proč se nepodíval do mechaniky druhého notebooku.
Co se týče toho, proč v mechanice byla přepálená kopie filmu a nikoliv originální DVD, to není Sony schopna uspokojivě vysvětlit a její zástupce teoretizuje o tom, že to prý bylo patrně kvůli tomu, aby se zajistilo, že Blue-Ray disk i DVD budou mít stejný obsah a srovnání proto bude fér Nebudu říkat, že tohle vysvětlení zcela chápu. Práva na tento film samozřejmě vlastní Sony, takže se samotnou skutečností přepálení problém není, ale stejně…

Nicméně, ať už je skutečnost jakákoliv, fakt je ten, že je celá událost tak nebo onak poměrně dost zábavná.

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 18. 5. 2006 v 01:20
Kategorie: HW, SW a podobná verbež

Žádné komentáře »

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com