Zavolejte někdo 911

Zář
13
2006

Že jsme si v pondělí připomněli pět let od událostí 11.9. 2001 je asi zbytečné připomínat. Zaregistroval to nepochybně každý, protože ať už máme na celé události ohledně onoho teroristického útoku a dění po něm jakýkoliv názor, tak i naše životy tady v Kocourkově ovlivnily poměrně hodně. Ostatně, dodnes si poměrně jasně vybavuju, co jsem těsně před tím dělal, i to, jak jsem poté hltal zprávy na přetížených zpravodajských stránkách, abych se dozvěděl alespoň něco o tom, co se vlastně děje (což pro mě bylo tehdy důležité z více důvodů).
I dnes se objevují další a další svědectví, jako například cca čtvrthodinové video s názvem What we saw (aneb Co jsme viděli my – cca 80MB), které natočilo několik lidí z oken svého bytu cca 500 metrů od WTC. Nicméně se vynořují i řady spekulací o tom, k čemu vlastně doopravdy došlo. Co se týče videomateriálů, jsou asi dvěma nejzmiňovanějšími filmy (když pominu Fahrenheit 9/11) dokumenty 9/11 In Plane Site (cca 1h 12 minut, 280MB) a Loose Change (cca 1h 30 minut, 320MB).
Uvědomuji si, že konspirační teorie k podobným událostem neodmyslitelně patří, a nechci tvrdit, že to tak určitě bylo a že je všechno jedna velká konspirace, ale na druhou stranu, například události ohledně letadla, které mělo narazit do Pentagonu, jsou skutečně dost podivné (a pokud si pamatujete zpravodajství z onoho dne, pak víte, že nejde o manipulaci fakty). Ostatně, zkuste najít Boeing 757 sami…

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 13. 9. 2006 v 22:17
Kategorie: Jiné hlubokomyslnosti a plky

6 Comments »

  • Sekory napsal:

    Loose Change se dá stáhnout tady s českými titulky: http://rimmer.nitranet.sk/index_sk.html přišlo mi to dost zajímavý. Vůbec jsem nepřemýšlel o tom, že bych měl pochybovat o tom, co jsem se dozvěděl ze zpráv apod., ale když sem se podíval na to video, tak sem se určitý pochybnosti neubránil.

  • Case napsal:

    Ono se to dá stáhnout i z toho Google, žejo. Popravdě mnohem spíš doporučuju In Plane Site, Loose change je dost…no, řekněme pochybný. Plácají tam páté přes deváté a pak z toho dělají nějaké bizarní závěry. Dá se na to koukat, ale je to potřeba HODNĚ filtrovat. In Plane Site je MNOHEM seriozněji udělané (ačkoliv to může být stejně nesmyslné, kdo ví) – možná proto, že to nedělala partička amatérů, ale profesionální zpravodajci.

  • newt napsal:

    S tim Pentagonem je to na pohled divny, ale kdosi na CVUT mi pred lety vysvetloval, ze 1] kridla se celkem bez problemu vyparily, 2] Pentagon je jakozto ne-zrovna-obycejna stavba konstruovanej, aby neco vydrzel.

    No a ja si proste porad rikam, pokud do Pentagonu nenarazilo letadlo (ale trefila ho dejme tomu raketa), kam zmizel let 77?

  • Case napsal:

    No, nějak si nedokážu představit, že by se jen tak vypařilo celé letadlo a že by křídla ani ocasní plochy nezanechaly absolutně žádné stopy…ale samozřejmě, třeba to možné je, co já vím…jen je mi divné, že se letadlo nevypařilo při žádném neštěstí dřív…ale pořád to nevysvětluje řadu dalších věcí…

    A co se týče toho, kam zmizel let 77…nejjednodušší varianta, co mě napadá je, že byl armádou někde sestřelen…je pravda, že pak trochu pokulhává motivace toho dělat do Pentagonu i přesto díru, ale mohl ho třeba někdo sestřelit ‚zbrkle‘ a pak se to snažil vzhledem k dalším událostem nějak věrohodně zakamuflovat, nebo třeba usoudit, že bude pro americké zájmy lepší, když tam skutečně něco narazí, akorát když bude ovlivnitelné, kam (část, kde probíhaly opravy) a jakou ničivou silou a následky (patrně menší, než by způsobil náraz skutečného letadla). Nevím. Dalo by se teoretizovat…

    Já se fakt nechci chytat nějakých konspiračních teorií za každou cenu. Ale některé věci mi tam prostě fakt nesedí…

  • Trofo napsal:

    Mě by přišlo asi nejvíc pravděpodobný, že letadlo sestřelili a při tom střílení se nechtěně trefili i do Pentagonu.
    A že jim přišlo lepší prohlásit, že jim šišatej barák sundali zlí teroriské než lamy z jejich vlastní armády.

  • CaptainN napsal:

    Taky se mohlo stát, že barák už nabralo jen torzo letadla. No jo, v Anglii by se na to přišlo za 50 let, v USA nikdy …

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com