O mlocích a jiné verbeži

Zář
29
2006

Včera byla po třech alfaverzích vydána konečně betaverze nového Ubuntu 6.10 Edgy Eft. Finální verze by měla následovat koncem října (předběžné datum je 26.10.), ovšem musím konstatovat, že Edgy Eft používám už od první alfaverze a byly to zdaleka nejstabilnější alfaverze Ubuntu, které jsem zatím používal a pokud někdo chce nové Ubuntu zkusit, vůbec bych se bety nebál (navíc povýšit na plnou verzi je v okamžiku jejího vydání velmi snadné). Například jen změny v renderování fontů (je ještě lepší, než bylo dříve) způsobily, že se už nejsem schopen na fonty ve Windows vůbec dívat a konečně tedy restartuji do Windows jen tehdy, když opravdu nemám vyhnutí, a to ještě velmi nerad. Ubuntu navíc nespí na vavřínech, je stále lepší a lepší a jasně dokazuje, že se nejoblíbenější distribucí nestalo za tak krátkou dobu pro nic za nic. Odkazy na instalační CD: Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu.

A ještě jedna softwarová novinka v podobném duchu – Firefox 2 „Bon Echo“ (jehož vývojová verze je součástí i Ubuntu 6.10) dospěl do fáze Release Candidate 1. Ke stažení zde.

(Poznámka: Tak mě napadá – ti ‚mloci a jiná verbež‘ opravdu NEMAJÍ nic společného s předchozím příspěvkem, jedná se o narážku na ono ‚Eft‘ (neboli mlok, respektive může to být jak mlok, tak i čolek, prostě podobná potvora) a samozřejmě na ‚Firefox‘ (neboli Panda červená, ale to jistě ví dneska už každý) )

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 29. 9. 2006 v 13:08
Kategorie: HW, SW a podobná verbež

Žádné komentáře »

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com