Okénko (nejen) pro gangstaz

Pro
05
2006

Je to sice tak trochu století, ale co. Před nějakou dobou vydal známý parodizér (existuje vůbec takové slovo?) ‚Weird Al‘ Yankovic své další album, nazvané Straight outta Lynwood. Weird Al by se velmi vzdáleně dal popsat jako americký Těžký Pokondr, ovšem na rozdíl od nich je podstatně originálnější, opravdu umí zpívat a hlavně se zdaleka neomezuje jen na přetextovávání existujíících skladeb (ačkoliv právě tím se nejvíc proslavil), ale často paroduje prostě jen určitý žánr, styl nebo kapelu.
Na tomto albu se mimo jiné objevilo i jeho White and nerdy, které paroduje skladbu rappera Chamillionaira s názvem Ridin‘. Nemůžu si pomoci, ale když si ty dvě skladby pustím, tak mi verze Weird Ala připadá o několik řádů lepší – originál je pro mě prostě jen další nudný rap legračně oblečených a rukama mávajících černochů o tom, jak jsou na ně policajti zlí.
Pokud chcete vědět, jak se klip k White and nerdy natáčel, dal Weird Al na MySpace k dispozici dokument z natáčení, který se záhy objevilo i na přístupnější YouTube. Weird Al nicméně vystupuje i živě (a zvažuje Evropu!), takže je možné se podívat i na Živou verzi z show Jay Lena.
Jak jsem zmiňoval, Weird Al ale dělá i obecné parodie určitých stylů. Na zmíněném posledním albu jedné takové parodie využil k tomu, aby světu řekl, co si myslí o jistých institucích, a stvořil skladbu ve stylu ‚popularizačních‘ písní z osmdesátých let ala We are the world jménem Don’t download this song.
A protože náhody neexistují, tak zrovna dneska byl ‚Weird Al‘ jako ‚featured‘ článek dne na Wikipedii…

No a když už jsem zavítal mezi gangstaz, tak si vypůjčím ještě jedno video od D-FENSe (ačkoliv načasování tohohle příspěvku s tamními články o gangstaz opravdu nijak nesouvisí, je to jen shoda náhod). Zavítáme v něm mezi české gangstaz v Roudnici nad Labem – Ice & Čéra: Roudnickej den.

A po tomhle musí příspěvek nutně končit…

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 5. 12. 2006 v 05:22
Kategorie: Film, televize a hudba

5 Comments »

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com