House očima doktora

Led
08
2007

Už jsem to psal v posledním komentáři k nedávnému ‚seriálovému‘ článku – v době od jeho sepsání jsem se prokousal seriálem House až k aktuálně poslední epizodě 3×10 a jsem opravdu nadšený. Zatímco většina seriálů časem slábne, House je podle mého názoru čestnou výjimkou – je stále lepší a lepší a třetí sezóna (mimochodem znatelně ‚temnější‘ než předchozí dvě) je myslím zatím prakticky konstantně to nejlepší, co tenhle seriál zatím nabídl (ačkoliv se občas nad chováním některých postav nesmí z pohledu realističnosti zas až tak moc přemýšlet, je to zkrátka televizní seriál).

Nicméně, pokud nejste sami doktoři a při sledování House si říkáte, jak moc reálné je to, co se z hlediska medicíny na obrazovkách odehrává, možná vám pomohou tyto stránky, na kterých jednotlivé epizody hodnotí skutečný doktor (a to poměrně hodně kritický). Další názory nejen lékařů je pak možné číst v komentářích. Je potěšitelné, že řada epizod vychází z jeho pohledu poměrně uspokojivě – na rozdíl od jiných seriálů, viz například věta „Grey’s Anatomy (u nás tuším jako ‚Chirurgové‘?) jsem musel přestat sledovat, lezl jsem z toho po zdi“.

Samozřejmě, pozor na spoilery!

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 8. 1. 2007 v 02:31
Kategorie: Film, televize a hudba

7 Comments »

  • Trofo napsal:

    Za doktoří oči dík!
    Jen tak zběžně jsem vybrala pár dílů a nejčastější věc, co jim vyčítá, že mladá skvadra dělá všechno od laboratorních testů, po speciální vyšetření na přístrojích až po šťourání se v lidech.
    Chacha, já to říkala! :)

  • Case napsal:

    Ano, říkal jsem si, že z toho budeš mít jistě radost.

  • Eso napsal:

    Ale ta Grey’s Anatomy taky neni spatna, hlavne od poloviny 2. serie

    Samozrejme v originale.

  • autoklav napsal:

    fajn zase ta proklatá angličtina… tak si bohužel nepočtu:(

  • Case napsal:

    A lepší to nebude, s tím se budeš muset smířit (anebo se naučit anglicky).

  • ChewieDC napsal:

    Ono hlavně o Greys Anatomy je docela známo, že lékařské prostředí je pouze berlička a je nepodstatné. Ona je to taková soap opera, zhruba 1000x lepší verze Ordinace v růžové zahradě, která jenom to lékařské prostředí využívá k tomu, že jsou ti lidé v jistém psychickém presu a mají vyhrocené zaměstnání, což se promítá do jejich soukromého života. To léčení je tam druhořadé.

  • hatifnat napsal:

    ChewieDC: Slovy jednoho komentare k rozboru epizody 1 x 13 (na kterou jsem se tenhle tyden podivala v TV, takze bohuzel s dabingem a navic podle toho hodnoceni nebyla z nejlepsich, ale stejne me to chytlo): „The thing is HOUSE isn’t a medical show. It’s a cop show, dressed up in hospital. The disease is just the criminal they have to corner.“

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com