Pěkní FUPáci…

Úno
02
2007

Když ještě existoval Telecom, tak se na jeho ADSL hodně nadávalo. Nicméně, co se týče FUP, nestěžoval jsem si – limit sice nic moc, ale pokud si jeden chtěl zkontrolovat, jak na tom aktuálně se staženými daty je, byl k dispozici online graf, navíc i vcelku aktuální. A navíc se občas některé přenosy do limitu nezapočítaly, což potěšilo ;)

Od té doby, co to převzalo O2, se několik věcí změnilo.

Jediná pozitivní věc – limity stouply. I tak jsou nižší než u konkurence, ale alespoň něco. Potěší. Ale zato hned několik negativních.

Počítání přenesených dat teď už nevynechává. Pravda, na to se nedá moc stěžovat, ale ve své podstatě to zkrátka není až tak pozitivní změna ;) S tím souvisí to, že se FUP nahodí skutečně přesně v ten okamžik, kdy překročíte limit. Kupodivu jsem nepřišel na to, jak je to s jejím zrušením – například 31. ledna večer mě prokazatelně přestala omezovat kolem jedenácté hodiny večer. Započítala se mi ta poslední lednová hodina už do února? Kdo ví. Ono to totiž není jak zjistit.
Zmíněný online graf je totiž pod O2 naprosto k ničemu. Prakticky nefunguje. Jediná informace, kterou ze stránek s ním lze zjistit spolehlivě je ta, jestli je FUP aktivní nebo ne. Což je popravdě vcelku zbytečné, protože rozdíl mezi 2Mbity a 256kbity skutečně není těžké poznat tak jako tak.
Pravda – občas to funguje. Sice se údaje zobrazují s jednodenním zpožděním, což je dost k ničemu, ale alespoň něco. Při většině návštěv v průběhu posledních cca 2 měsíců ale graf hlásí „0GB staženo“ a grafické zobrazení ukazuje totéž – nulu. Pokud se to sejde s hláškou „FUP aktivní“, působí to velice bizarně. Několikrát jsem pak narazil na situaci, kdy buď číselný údaj hlásil nulu a sloupeček ukazoval nějakou nenulovou hodnotu, nebo naopak. Jak k tomu dojde by mě docela zajímalo.

Teď (2.2., cca 0:45) jsem se šel schválně podívat, jestli se mi ta večerejší/předvčerejší hodina, kdy se zrušila FUP, započítala do únorových dat:

– „FUP neaktivní“ – ano, to souhlasí. Sice mi to neříká nic, co bych nevěděl, ale dobře
– „Data naměřena 1.2.2007“ – ano, zmíněné jednodenní zpoždění, takže bych se měl dozvědět, co potřebuju
– „Přeneseno 15.3GB, limit 12GB“ – hezké. Bohužel, milé Out too, tohle NEJSOU zcela očividně data z 1.2., ale někdy z konce ledna. A pokud jsem tedy, jak se zdá, včera překročil (první den v měsíci) měsíční limit o 3.3GB, jakpak to, že „FUP neaktivní“?

Jak říkám, informace naprosto k ničemu. Možná bych se mohl bavit tím, že bych tipoval, co to bude hlásit zítra, pozítří…

Já nevím, ale mně to přijde jako fušeřina. Obzvlášť, když to předtím fungovalo. A obzvlášť, když celá ta stránka s měřeními navíc i VYPADǍ hůř než za Telecomu (tlačítka v bočním menu nejsou zarovnaná a podobně). Přemýšlím o tom, jestli by se na základě lživých informací, které mi stránky providera poskytují, nedala vyhrát nějaká žaloba. Ne, že bych to hodlal zkoušet, ale taknějak mi to připadá jako obelhávání zákazníka, se kterým navíc očividně nikdo nic nedělá.

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 2. 2. 2007 v 02:02
Kategorie: HW, SW a podobná verbež,Osobní

Žádné komentáře »

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com