Den otevřené diskuse

Kvě
16
2007

19. května bude první výročí takzvaného Dne otevřené diskuse, určeného k propagaci otevřených komunikačních protokolů, jako je Jabber.

Rád bych při té příležitosti udělal to, co už jsem se chystal udělat dávno – vyzvat ty, kdo to tu čtou, aby kupříkladu na Jabber přešli. Sám používám Jabber už poměrně dlouho a nemohu si stěžovat (byť pravda s většinou známých jsem nadále nucen komunikovat přes ICQ transport (fungující bez nejmenších problémů), protože na Jabber prostě nepřešli :( I když dost možná Jabber ID mají a nevědí o tom – má ho totiž každý uživatel Gmailu.

Pokud byste přemýšleli o tom, proč byste měli na Jabber přejít, pak doporučuji přečíst si článek Proč je veřejná síť lepší než ICQ. Musím přiznat, že jsem se opravdu zhrozil, když jsem ho dneska četl, protože jsem doteď vůbec netušil, jak MOC restriktivní stávající licence pro používání služby ICQ je (a že tudíž velká spousta z nás, ne-li většina, užívá služby ICQ v rozporu s ní). ČR je koneckonců jednou z posledních zemí, kde má zastaralé, omezující a špatně fungující ICQ stále vysoké procento zastoupení. Patrně za to může neochota (strach?) zkoušet nové věci.

Zkuste se zamyslet nad tím, jestli zrovna třeba ten 19. květen není vhodným dnem, kdy něco nového vyzkoušet…

(Na Open Discussion Day upozornil Wronski v klubu ICQ na Lopuchu)

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 16. 5. 2007 v 14:07
Kategorie: HW, SW a podobná verbež,Osobní

1 komentář »

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com