Ekologická umělá inteligence

Srp
28
2007

Dneska jsem se po velmi dlouhé době podíval na stránky JRC, konkrétně na Bioshock (chtěl jsem rychle zjistit, kolik stojí, jinak bych takovou hloupost nedělal). A hořce jsem zalitoval…popis hry je totiž opravdu děsivý (jen v trochu jiném smyslu). Jde o naprosto zoufalou změť blábolů, které nedávají pražádný smysl. Čárky mezi větami jsou v podstatě ignorovány. Hnus. Bez přehánění je mi z něj na zvracení.

Bez jakékoliv nadsázky nebo přehánění – něco takového by mělo být trestné. Myslím to naprosto vážně. Možná by skutečně nebylo od věci zavést nějaký jazykový zákon, který by alespoň v takovýchto případech bylo možné uplatnit a zakročit. Psát takovýmhle otřesným způsobem na stránkách, které jsou navíc svým zaměřením víceméně cíleny na dospívající mládež, je podle mého názoru zcela regulérním trestným činem. Možná by takovéhle prznění češtiny šlo začlenit pod ohrožování mravní výchovy mládeže. Nebo třeba pod obecné ohrožení. Něco by se s tím ale dělat mělo.

Proč to píšu tady a místo toho nenapíšu JRC? Odpověď je bohužel velice prostá – firmě JRC jsem už v minulosti ohledně otřesných překladů na jejich stránkách a jejich jazykové úrovně vůbec několikrát psal. Nikdy jsem se nedočkal jiné reakce než „mrzí nás to, ale nemůžeme s tím nic dělat.“ Jinými slovy, „trhni si!“

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 28. 8. 2007 v 20:45
Kategorie: Osobní,Překlad a dabing

5 Comments »

  • bla napsal:

    Rozhovor dvou věznů ve vězení:

    „Za co tady seš?“
    „Zapomněl jsem čárku ve větě.“

  • Ghandi napsal:

    Za jednu carku neni vezeni ale jen verejne prospesne prace.

  • Case napsal:

    No za ekologickou umělou inteligenci by měly být pořádné galeje. Nemám ani nejmenší tušení, co tím vlastně chtěl básník ve skutečnosti říct.

  • bla napsal:

    Kdyby se vážně začaly chyby trestat, tak by většina internetových uživatelů ( třeba na diskuzácích atd… ) už dávno seděla :-) Zajímavý nápad, jen by chtělo promyslet ty sazby, třeba: 1-10 chyb = napomenutí, 11-20 chyb = peněžitý trest, 21-10 chyb = podmínka… :-)))

  • Case napsal:

    Což by byla ve většině případů hrozná ztráta…

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com