Když se nedaří…

Říj
08
2007

Že jsou v seriálu Prison Break běžně nesmyslné zápletky i jejich rozuzlení jsme si už bohužel v průběhu druhé sezóny museli zvyknout. Teď ve třetí se ale zdá, že produkce začala dost kašlat i na konzistenci rekvizit, a to dokonce takových, které jsou v plném záběru a jsou v dané epizodě klíčové. Dva příklady z epizod 3×02 a 3×03, které mě opravdu udeřily do očí hned při prvním sledování. Obyčejně si podobných věcí ve filmech prakticky nevšímám a na většinu mě musí někdo upozornit, ale tohle opravdu nešlo nezaregistrovat. Podotýkám, že obrázky samozřejmě obsahují spoilery na předchozí děj, takže pokud někdo plánuje na PB teprve koukat, asi by si je neměl prohlížet.

3×02

Michael stojí ve frontě na vodu (která je na příděl a je jí zoufalý nedostatek, což je jednou z hlavních zápletek celého dílu). Když na něj dojde řada, ucmrndne mu „provianťák“ do skleničky (velmi teatrálním způsobem, proto to tak praští do očí) cca centimetr vody. Michael odchází. V dalším záběru má ale kupodivu vody přinejmenším polovinu sklenice. Několikrát se z ní napije, ale přesto má v dalším záběru vody stále stejné množství a opakovaně z ní pije. O chvíli později (už jsem nedělal screenshot) voda ve sklenici stále neubyla a dokonce jí má dost na to, aby se podělil s dalším vězněm. Inu, kdo umí, umí…

3×03

Tady je to ještě lepší, protože inkriminovaná fotografie je skutečně snad nejpodstatnější věcí v celém díle a záběr na ni je mnohokrát. Asi není třeba vysvětlovat, kde je problém, stačí se prostě podívat na následující výběr screenshotů.

Mimochodem, třetí série je zatím naprosto děsivá nuda. První byla z větší části výtečná, druhá byla sice směšná, ale alespoň vcelku akční, ale třetí…na té už nefunguje snad vůbec nic. I Smallville je zábavnější a to už je co říct :))

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 8. 10. 2007 v 05:23
Kategorie: Film, televize a hudba

3 Comments »

  • johny napsal:

    Jo ty vlasy jsou dobry :)…. ale s tou sklenickou mi to zase tak tragicky neprijde, tak je sporivej no. Kdyz teda pominu ten prvni strih, kdy mu tam vycarovali ze dna pulku ;)

  • CaptainN napsal:

    Ale prs spořivej, Ježíš to je.

  • Case napsal:

    „Kdyz teda pominu ten prvni strih, kdy mu tam vycarovali ze dna pulku“

    Ano, o ten jaksi jde primárně. Veledůležitě mu tam cmrndne něco málo po dně, aby ukázali, jak velký problém s vodou mají, a v dalším záběru si popíjí litry vody.

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com