Co přijde do kin?

Pro
03
2007

Už delší dobu tu víceméně vůbec nepíšu o filmech (jakkoliv šlo o neumělé a amatérské rádobyrecenze). Je to dáno jednak tím, že už bohužel chodím do kina dost zřídka (a když, tak s velkým zpožděním oproti zbytku světa, takže v zásadě nemá moc smysl něco psát), a jednak také tím, že si psaní užívám za celý den dost a dost.

Jelikož se mi ale pro změnu zase dostává pracovně do rukou řada informací o připravovaných filmech (ovšem ne o všech, proto nebudou výčty nikdy kompletní), uvažoval jsem o tom, zavéstu tu „rubriku“, ve které bych zmiňoval, které připravované filmy by podle mého názoru nemusely být špatné a případně proč. Dlužno dodat, že z textů, kterými disponuji, se nedá až tak moc soudit, protože je v nich klasikou, že je každý film velice emotivní, hluboký a hrají v něm samí dokonalí herci, což pochopitelně není nikdy tak docela pravda. Ale zkusme, co to udělá – půjde o takovou všehochuť, výběr se řídí pouze tím, zda mě na textech o daném filmu něco zaujalo. Napoprvé bude filmů trochu více, zmíním všechny, na které jsem narazil, včetně těch, které už mají v současnosti premiéru.

Across the universe, premiéra 29.11.2007 – Podle všeho velmi bizarní muzikál podobný Vlasům, jehož děj je postavený výhradně na textech skupiny Beatles (a jejich alternativní interpretaci). Režíruje Julie Taymor, režisérka filmu Frida, hudbu „složil“ Elliot Goldhental, zpívalo se prý takřka výhradně naživo, přímo při natáčení. Mohlo to dopadnout zajímavě, a taky to mohlo dopadnout zoufale…kdo ví.

Gone Baby Gone, premiéra 7.2.2008 – Režijní debut Bena Afflecka, ve kterém hraje hlavní roli jeho nadějný bratr Casey. Jde o příběh dvou soukromých detektivů podle knihy autora Tajemné řeky, kteří v drsné čtvrti vyšetřují únos malého děvčátka a noří se do stále větší a větší špíny. Pokud se film vydařil tak, jak ho tvůrci vychvalují, bude nepochybně na co koukat a o čem přemýšlet. Jména jako Ed Harris nebo Morgan Freeman taky nejsou nezajímavá.

Lovci pokladů: Kniha tajemství / National Treasure: Book of Secrets, premiéra 14.2.2008 – Pokračování bruckheimerovského „Indyho“ od stejných tvůrců se stejnými herci. První Lovci pokladů mě velice příjemně překvapili – náročný divák nad nimi jistě ohrne nos, ale občas se taková relativně bezmyšlenkovitá popcornovka hodí. Nicolas Cage, Diane Kruger, Jon Voight, Helen Mirren, Ed Harris, Harvey Keitel…Bruckheimer si zkrátka herce obstarat umí

Americký gangster / American Gangster, premiéra 3.1.2008 – Skutečný příběh jednoho z nejgeniálnějších obchodníků dvacátého století, drogového magnáta Franka Lucase, který se z chudého vesnického kluka vypracoval na člověka, vydělávajícího miliony dolarů denně. Scénář od scénáristy Schindlerova seznamu, režie Ridley Scott, hrají Denzel Washington, Russel Crowe, Cuba Gooding jr…může tenhle film vůbec dopadnout špatně?

Holka na hlídání / The Nanny Diaries, premiéra 6.12.2007 – Pokus o satirickou karikaturu manhattanské bohaté vrstvy z pohledu jejich chůvy, čerstvě vystudované vysokoškolačky z chudých poměrů. Možná to bude zajímavý film, možná ale příšernost. Jména jako Scarlett Johansson nebo Paul Giamati by ale mohla kvalitě pomoci.

We Own the Night, premiéra 7.2.2008 – Opět další akční detektivka, chystá se jich nějak hodně. Dva bratři, policista a majitel nočního klubu, jsou nuceni pustit se do boje s místním drogovým dealerem, aby zachránili nejen sebe, ale hlavně svého otce, zástupce velitele newyorských polocistů. Opět zvučná jména jako Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg a Robert Duvall (!). I tady si myslím, že to nemůže dopadnout špatně.

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 3. 12. 2007 v 00:02
Kategorie: Film, televize a hudba,Tipy

Žádné komentáře »

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com