Creative Labs podruhé

Dub
01
2008

Protože tohle by opravdu nemělo zapadnout, píšu to jako samostatný příspěvek, nikoliv jako update toho původního.

Daniel_K velmi podrobně vysvětluje serveru Wired celou situaci ohledně „jeho“ modifikovaných driverů

Je to poměrně dlouhý popis, ale rozhodně by si ho měl přečíst každý, koho aktuální kauza „Creative vs. uživatelé“ zaujala. Kupodivu je podle mého názoru v rámci možností i poměrně dost objektivní, což by nemuselo být samozřejmé.

Pro ty, kteří to nechtějí číst celé, dva IMHO nejpodstatnější citáty:

„Creative purposedly modified the Audigy drivers to disable some features when Vista is detected and also purposedly introduced some bugs to prevent some XP utilities from running.“

„The current situation: DDL encoder and Crystalizer were not publicly released. I’ve deleted the P17 to Xtreme Audio mod and ALchemy from FileFront (where I store the files). I’ve been told they will allow me to continue with my mods, except the „forbidden“ ones. I’m also allowed to receive donations. Download of my mods: http://hosted.filefront.com/braziliantech/“

Původní „protestní“ thread na fórech Creative Labs už obsahuje téměř dva a půl tisíce příspěvků (většina z nich ve stylu „jsem dlouholetý zákazník, mám s vašimi kartami problémy a teď už toho mám právě dost“) a má přes 230 tisíc „hitů“.

Mimochodem, zmíněný „P17 to Xtreme Audio mod“ báječně poukazuje na další levárnu, kterou Creative Labs praktikují už několik let – zdánlivé vydávání levných obyčejných zvukovek za zvukovky výrazně dražší s jinými funkcemi. Nic netušící nezasvěcený zákazník si tedy může koupit už několik let kartu se shodnými hardwarovými specifikacemi pod postupně se proměňujícím názvem Live, Audigy a X-fi, která s odpovídajícími plnohodnotnými kartami stejného jména nemá NAPROSTO nic společného (a zejména v případě uvedené X-fi Xtreme Audio jde už skutečně o drzost prvního stupně). Není to od CL hezké?

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 1. 4. 2008 v 21:08
Kategorie: HW, SW a podobná verbež

1 komentář »

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com