Klidně se zeptejte

Čvn
27
2008

A: Nevíte někdo o prověřeném obchodě tady v okolí, kde bych mohl koupit neotlučená dobrá jablka?

B: Podle mě je nejlepší si je prostě vypěstovat na zahrádce.
C: Sehnat dobrá jablka není jednoduché. Skoro všude je mají otlučená.
D: Na jablka bych se vykašlal, lepší jsou třešně.
C: Úplně nejlepší je se domluvit s nějakým pěstitelem, co se v jablkách vyzná, a vzít ho s sebou po obchodech, aby ti poradil. My to takhle taky doma děláme.
B: Osobně používám kvalitní hnojiva a třešně mi rostou prakticky samy, doporučuju.
D: Ale jinak jestli chceš vážně dobrý třešně, tak je nejlepší si je přivézt z Německa, známí to tak taky dělají a nemůžou si stěžovat, lepší třešně prý neseženeš.

Později, jinde.

A: Tak jsem se úplně normálně zeptal, kde bych sehnal pěkná jablka, a dozvěděl jsem se naprosto irelevantní informace o třešních a jejich pěstování.
E: No ale pravda je, že jablka teď v obchodech nestojí za nic, taky bych si radši koupil třešně.

Internet je úžasné místo. Potřebujete s něčím poradit? Klidně se zeptejte…

—————————————————————————-

Dodatek. O několik hodin později tam, kde byl položen původní dotaz.

A: Vaše odpovědi jsou sice hezké, ale jsou mi naprosto k ničemu. Já se neptal, jak mám jablka vybírat nebo co si mám koupit místo nich, ale naprosto jednoduše jsem se ptal, jestli někdo nemáte tady v okolí zkušenost s prodejnou, kde lze koupit neotlučená jablka.
B: On by ti třeba někdo poradil, kde dobře nakoupil, ale co kdybys tam ty nakoupil špatně? Navíc v téhle zemi se neotlučená jablka stejně skoro nedají sehnat. A krom toho nechápu, proč tak hysterčíš, my nemáme čas sofistikovaně odpovídat na jakoukoliv otázku na netu, my pracujeme. A navíc, do toho Německa je to fakt kousek.

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 27. 6. 2008 v 13:06
Kategorie: Jiné hlubokomyslnosti a plky

5 Comments »

  • Evelyn napsal:

    Ještě, že toho „později“ jsem byla a vím, že ona osoba E nejsem já :-))

  • Case napsal:

    To je čistě rozlišovací označení, jestli chcete, klidně to opravím…

  • kkl2401 napsal:

    No, je pravda, ze nekdy se ty diskuse skutecne nehezky strhavaj nekam uplne jinam. Na druhou stranu odpoved, ze neotlucena jabka u nas nejde sehnat prakticky nikde, za irelevantni nepovazuju, u poznamek s Nemeckem pak dost zalezi na tom, co presne bylo „tady v okoli“.

  • Case napsal:

    Čekal jsem, kdy to někdo takhle přísně logicky rozebere. BTW jestli na tom záleží, tak „tady v okolí“ znamenalo „v Olomouci“ a Německo bylo zaměněno za Rakousko. A nešlo o jablka, samozřejmě.

    A jinak teda mám asi smůlu (nebo se skutečně neumím jasně vyjádřit), ale poslední dobou se mi na dotazy v podstatě nedostává jiných odpovědí než v podobném stylu, jaký je tu uvedený.

  • kkl2401 napsal:

    Hehe a kdo jiny uz by to mel logicky rozebirat. Ale jo, taky jsem se tuhle nekde ptal, jestli Evolution umi u pop3 uctu filtrovat postu s odesilatelem v nejaky skupine kontaktu do patricny slozky, a dostalo se mi nekolika odpovedi, jak je pop3 k nicemu, jak si mam udelat ucet na gmail a pouzivat imap…

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com