Fašismus podruhé

Říj
27
2008

Tak se nám Rada vyjádřila k tomu, co před pár dny předvedla. Fasinující čtení. Vybírám:

Šlo o otevřenou a demokratickou výměnu názorů v rámci projednávaného bodu

Zvláštní. Odsud to vypadalo jako leccos, ale s demokracií to opravdu nemělo nic společného ani vzdáleně.

Podstatným problémem u hodnocení vysílání ČRo Radia Wave byly dvouhodinové bloky vysílané na této stanici v angličtině. Rada ČRo to již několikrát kritizovala, neboť pokud vysílání v cizím jazyce nemá edukativní charakter, což v tomto případě nemá, nepatří do vysílání veřejnoprávního média.

Tenhle bod by asi dokázal vyvolat velice bohatou diskusi, ale na internetu máme pro podobné situace zažitou velice stručnou a jednoznačnou reakci: WTF???
Jinými slovy, opravdu by mě MOC zajímalo, proč jsou problémem dvouhodinové bloky v angličtině, jakou bizarní konstrukcí lze odvodit, že bloky v cizím jazyce nemají edukativní charakter (minimálně třeba po stránce zlepšení znalostí daného jazyka), proč do veřejnoprávních médií nepatří nic než vysílání edukativního charakteru, a konečně v souvislosti s tím i to, zda tedy bude následně veřejnoprávní vysílání zrušeno, protože silně pochybuji o tom, že vysílá výhradně edukativní pořady.

Text písně, který se stal těžištěm negativních reakcí, zde hrál okrajovou roli a Rada ČRo se jím zabývala proto, že hodnotitel upozornil na porušení Kodexu ČRo a reagovat na tuto skutečnost je její povinností.

Inu, pane policajte, padl mi na nůž, a pak ještě šestkrát…co jsem s tím měl udělat?

Závěrem se důrazně ohrazujeme proti tomu, že za cíl výzvy a petice byl zvolen předseda Rady ČRo Ing.Jiří Florian, který je takto nevybíravě, ale hlavně neoprávněně napadán.

Tohle je jediný bod, ve kterém musím dát Radě za pravdu. Tohle vůči soudruhovi Florianovi opravdu není fér. Ostatní zúčastnění jsou naprosto stejný ksindl jako on a neměli by tedy být vynecháni z nevybíravého napadání (a ideálně z nevybíravého padání hlav, ale to bych to viděl moc růžově…realita Rady ČRo má přece jen evidentně poněkud jinou RGB hodnotu…)

Jinými slovy, Rada se zalekla toho, co její výroky vyvolaly, a snaží se z toho dle zvyklostí s arogancí a demagogií sobě vlastní nenápadně vykroutit a pokud možno to hodit na jiné.

Hnus. Nic než hnus.

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 27. 10. 2008 v 17:15
Kategorie: Film, televize a hudba,Osobní

2 Comments »

  • Bouchi napsal:

    Jenom bych te poopravil – otazka „proč do veřejnoprávních médií nepatří nic než vysílání edukativního charakteru“ neni na miste, protoze takove tvrzeni tam nezaznelo (aspon tedy ne v tom, co citujes). Otazka by tedy mela byt „proč do veřejnoprávních médií nepatří vysílání v cizím jazyce, není-li edukativního charakteru“.
    Vubec bych se ovsem nedivil, kdyby se zjistilo, ze nejakou takovou podminku protlacil nejaky pablb do prislusneho zakona tykajiciho se verejnopravnich medii.

  • Case napsal:

    Aha, máš pravdu, špatně jsem si to přečetl.

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com