Další reklamní fotovložka

Lis
14
2008

Procenta
Dokonalá ukázka naprosto zavádějící reklamy. „106% výkon“ zkrátka zní nesrovnatelně lákavěji než „výkon vyšší o 6%“, zejména když se to doplní patřičně zkreslujícím grafem.

Falco
Falco měl patrně život ještě kontroverznější, než by se zdálo…(raději doplním vysvětlení – jak zdůrazňuje světlejší čtverec, mikrofon v rukou herce na plakátu není zapojený, dole je vidět XLR konektor, do kterého se posléze zapojuje kabel nebo jiné příslušenství)

Procenta
Tohle pravda nemá s reklamou nic společného, ale stejně. Laskavou infografiku zprostředkovala firma Logitech.

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 14. 11. 2008 v 22:11
Kategorie: Film, televize a hudba,Fotografie,Osobní

5 Comments »

  • kkl2401 napsal:

    Což o to 106% výkon ještě pořád jenom lákavějšími slovy vyjadřuje ten fakt. Horší je ta jedna konkrétní zmínka o „o 106 % zvýšené rychlosti“, to je vysloveně lež. Ze všeho nejsmutnější mi ale připadá, že i kdyby tam tuhle kravinu neměli, stejně by se našli lidé, pro které by výkon grafické karty navýšený o 6 % znamenal zcela zásadní věc (a to se snažím odhlížet od faktu, že už dávno nemám čas hrát hry, seč mi síly stačí).

  • Case napsal:

    Tak ono taky záleží na tom, jaké absolutní hodnotě těch 6% u dané hry odpovídá, že.

  • Fuxoft napsal:

    Co nechápu na tom Falcovi? Nebyl Rakušan?

  • Case napsal:

    Asi jsem to měl zdůraznit nějak líp (takhle to trochu vypadá, jako že tam ten světlejší čtverec patří) nebo to přímo vysvětlit – do toho mikrofonu, co drží ten herec na plakátu v ruce, není zapojený žádný kabel (ani bezdrátový modul, kdyby někdo namítal, že to může být bezdrát), takže by ho držel v ruce úplně zbytečně.

  • kkl2401 napsal:

    Hm, já teda světlejší čtverec spatřil, tohle si ovšem nedomyslel, proto jsem si svoji vlastní kontroverzi našel úplně jinde, konkrétně v useknutém nápisu „CK ME AMADEUS“. :-)

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com