Problémy s Windows 7 po spánku/hibernaci

Led
19
2009

Ve svých dvou předchozích zmínkách o Windows 7 jsem mimo jiné poznamenal, že mám problémy se zasekáváním Exploreru poté, co se mi počítač probere z režimu spánku nebo z hibernace. Byl to víceméně poslední vážnější problém, který jsem s betou Windows 7 měl.
Dnes jsem po nepřímém „naťuknutí“ jedním příspěvkem na Technetu tento problém vyřešil – příčinou byl zmiňovaný prográmek Virtual Clone Drive, který jsem nainstaloval jako alternativu k Daemon Tools, které se mi zatím ve Windows 7 nepodařilo nainstalovat. Po odinstalaci VCD problém okamžitě zmizel. Zkusil jsem jiný program, zmiňovaný v diskusích o Windows 7 jako bezproblémový – PowerISO – a s ním, jak se zdá, problémy také nejsou. Ten ovšem nemá žádnou bezplatnou alternativu, pouze zkušební verzi. Plná verze stojí 30 dolarů a umí spoustu věcí, které nepotřebuji – chci prostě jen něco, co umí pohodlně namountovat CD/DVD image jako virtuální disk. Nejsem ale schopen dohledat, jaká jsou vlastně omezení oné zkušební verze. Při otevření programu (který v případě použití čistě pro tyto potřeby ani otvírat nemusíte) oznamuje, že jde o neregistrovanou verzi a že v ní nelze editovat ani vytvářet image větší než 300MB – ale ani jedno v zásadě nepotřebuji a přimountovat umí libovolně velký. Zda je tu ještě nějaké časové omezení (třeba obligátních 30 dní), to opravdu netuším – autoři se o tom nikde viditelně nezmiňují.
Samozřejmě je ale pravda, že se mi PowerISO jeví jako sympatický a užitečný program a 30 dolarů rozhodně není až tak závratná suma – zejména s ohledem na to, že jediná dostatečně zajímavá verze Daemon Tools, která by stála za zvážení ke koupi (tedy Advanced Pro) stojí 40 euro…

Mimochodem, k Windows 7 ještě jedna zvláštnost, na kterou jsem v posledních dnech narazil – když jsem ve vlastnostech síťové karty zrušil IPv6 v domnění, že ho beztak k ničemu nepotřebuji, jelikož jedu stále čistě na IPv4 a ani nevlastním zařízení s podporou IPv6 (takže proč ho mít zapnuté), přestala mi fungovat Windows Network – prostě jsem přestal vidět počítače ve skupině. Po opětovném zapnutí IPv6 se zase objevily…
Možná se ta zkušenost někomu může hodit.

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 19. 1. 2009 v 22:25
Kategorie: HW, SW a podobná verbež

2 Comments »

  • Ghandi napsal:

    PowerISO jsem nejakou dobu pouzival a program po vyprseni zkusebni doby i nadale fungoval jako CD/DVD mount zcela bez probemu. Jednou se mi ovsem dostal do ruky nejaky podivny image, ktery Power ISO nebylo schopno zpracovat a tak jsem presel na klasicke Daemon Tools.

  • Case napsal:

    Tak já věřím, že autoři Daemon Tools ten problém odstraní, IMHO je to jen nějaká ptákovina v instalaci.

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com