Technická podruhé

Úno
14
2009

Tak jsem ještě vyladil pár dalších věcí – mimo jiné se mi konečně podařilo vyřešit záhadu mizejících odkazů na okolní příspěvky na stránce příspěvku i s komentáři. Takže pokud by se snad někdo s něčím takovým v budoucnosti setkal, pak vězte, že problém alespoň v mém případě byl způsoben pluginem, konkrétně postarším pluginem Post Levels. Takže jsem ho při té příležitosti rovnou nahradil vyspělejší alternativou (WP Sentry).
Stejně tak jsem opravil v předchozím příspěvku zmíněné Sdílené odkazy – nikdo si toho nevšiml a/nebo mi to nedal vědět, takže jsem na to přišel víceméně náhodou, ale odkazy v nich byly nefunkční. Teď už by fungovat měly.
A do třetice jsem byl upgradem WordPressu nucen k patrně defintivnímu opuštění statistického pluginu Counterize II, jelikož s verzí WP 2.7 nespolupracuje příliš korektně a autor, jak se zdá, zatím nijak nereaguje. Pravda je, že já tyhle statistiky už dávno stejně využívám jen k monitorování refererů návštěvníků tohoto blogu, k ničemu jinému. Koneckonců jsem před časem byl nucen oříznout radikálně databázi záznamů, takže v současné době sice statistika hlásila něco kolem 200 tisíc návštěv, ale skutečné číslo mělo být více než dvojnásobné, jelikož jsem při onom zákroku odstranil cca. 250 tisíc záznamů. Drobným bonusem nového statistického pluginu jsou ikonky systému a browseru u nicku komentujících (snad to proboha nikdo nebude brát jako útok na soukromí, dneska jeden nikdy neví…)
Další drobné změny dost možná budou následovat, jakmile na ně bude čas…

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 14. 2. 2009 v 01:53
Kategorie: HW, SW a podobná verbež

6 Comments »

  • kkl2401 napsal:

    Hele když jsem tak koukal na pár ikonek prohlížečů zdejších přispěvatelů — nemáš nějaký celkový statistiky, jak to na místním blogu s prohlížeči je? Případně máš-li, nechceš je pro zajímavost zveřejnit?

  • kkl2401 napsal:

    Jo a jaktože ten systém ještě nerozpozná Arch Linux a nedoplní patřičnou ikonku? To je skandál. :-)

  • Case napsal:

    Toho s Arch Linuxem jsem si taky všiml a přemýšlím, že by nemusel být takový problém ho do toho systému doplnit :)

  • Anonym napsal:

    To je útok na soukromí!

  • Case napsal:

    Ano.

  • Case napsal:

    Hm, tak ono to s tou detekcí Arch Linuxu bude komplikovanější. Evidentně se to detekuje na základě user agentu, ale v Opeře není distribuce součástí user agentu ani v Archu, ani v Ubuntu. Ve Firefoxu v Ubuntu distribuce součástí UA je, v Archu kupodivu ale taky ne.

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com