50

Dub
21
2009

Nedá mi to přejít to jen krátkým komentářem na Twitteru:

Jedna z nejvýznamnějších osob hudebního světa za posledních třicet let (ať už se to někomu líbí nebo ne, pravda to zkrátka je), Robert Smith, dneska slaví 50. narozeniny.

Při té příležitosti uvolnili The Cure na svých MySpace stránkáchzáznam části výtečného „tajného“ koncertu v losangeleském klubu Troubadour z 13.12.2008.

A jeden důkaz toho, že členové The Cure jsou i před padesátku na krku stále svoji – v neděli vystupovali jako hlavní hvězdy na festivalu Coachella. Program měl končit o půlnoci, ale členy kapely hraní evidentně bavilo natolik, že pokračovali v koncertu dál (ve finále odehráli skoro tři hodiny, což je mimochodem po dlouhé roky naprosto standardní délka jejich koncertů – srovnejte s řadou jiných současných kapel). Kolem půl jedné jim pořadatelé (během skladby Boys Don’t Cry) vypnuli PA, tedy „zvuk do lidí“. Kapela neváhala a pokračovala v hraní čistě přes aparáty z pódia. O několik minut později jim tedy pořadatelé vypnuli i aparáty na pódiu. Ani to je ale nezastavilo a s úsměvy od ucha k uchu odehráli zbytek právě hrané skladby (Jumping Someone Else’s Train) a krátkou verzi další (Grinding Halt) naprosto „unplugged“ :) Mimochodem, každá minuta přetažení přes půlnoc údajně kapely přijde na tisíc dolarů.
Výtečné video z onoho úsměvného konce

1 člověku se článek líbí.

Napsal(a) dne 21. 4. 2009 v 15:45
Kategorie: Film, televize a hudba,Osobní,The Cure

Žádné komentáře »

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com