Jabber, hosting a výpadky

Srp
04
2009

Předem se chci omluvit za případné výpadky a komplikace, které by mohly v následujících hodinách či dnech následovat (tedy ne že bych si myslel, že existuje někdo, kdo bez těchhle stránek nemůže být ;) ). V současné době (už pár dní) mám nefunkční Jabber kvůli problému s konfigurací DNS, podpora na hostingu na mě nereaguje a sám si zrovna to nejdůležitější v DNS změnit nemůžu, takže se budu snažit celou situaci řešit nějak jinak – mám v plánu otestovat jeden drobný hack, jehož výsledkem by ale mohlo být v extrémním případě dočasné znefunkčnění celé domény, a pokud nezabere, pak mi patrně nezbyde nic jiného než změnit hosting, protože hosting, kde podpora nereaguje ani na platící zákazníky, je prostě k ničemu.

Uvidíme. Stay tuned.

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 4. 8. 2009 v 12:20
Kategorie: Jiné hlubokomyslnosti a plky

6 Comments »

  • Scalex napsal:

    Hlava mi to nebere – firmy si stěžují na ekonomickou krizi a přitom leckterá z nich prudce zhoršuje své služby a víc a víc kašle na své klienty. A když náhodou kvůli své neschopnosti krachnou, tak to „zavinila krize“.

    (tohle je spíš komentář k tomu utweetnutí z 04.08.2009 22:38)

  • Case napsal:

    To nejsi sám. Nechápu, co u IC.cz způsobilo takový úpadek. Před pár lety to byl jeden z nejdoporučovanějších hostingů a jejich jméno bylo docela „pojem“, pak se to začalo pozvolna zhoršovat, ale pořád to šlo, a teď zhruba půl, možná třičtvrtě roku to už začíná být docela zoufalé. Jak jsem zmiňoval na Facebooku, nejenom že je u nich na fóru spousta zpráv od lidí, co čekají týdny na to, zda se jim vůbec někdo z provozovatelů ozve, ale dokonce se tam občas objevují už i lidé, kteří by si přes to všechno chtěli koupit hosting, ale na jejich objednávku nikdo nereaguje…
    I tak ale – když jsem si asi před měsícem ten hosting prodlužoval (bohužel), uvažoval jsem pořád ještě o tom, že bych si třeba přece jen zaplatil ten dražší tarif – sice bych ho býval vůbec nepotřeboval, ale proč je nepodpořit. Pak jsem se podíval na ta zahnívající oficiální fóra, na kterých nikdo z adminů firmy nebyl minimálně půl roku a rychle mě to zase přešlo.
    A například ani sami moderátoři těch fór, pocházející z řad obyčejné veřejnosti a poskytující v současné době podporu čistě z vlastní iniciativy, nemají tušení, co se to s IC.cz děje a kam se vlastně admini poděli.

    Fakt zoufalý. Nechápu, proč to někdo u svojí firmy dopustí, obzvlášť když se jí podařilo získat docela jméno…a tím spíš, když podmínky na trhu s webhostingem u nás IMHO dávají spoustu prostoru pro nějaký konkurenční boj (ale možná je to jen můj nezasvěcený dojem). Tak jako onak je asi skutečně nejvyšší čas prchnout pryč, připadá mi, že ten hosting už funguje spíš samospádem a že je jen otázkou času, kdy zkolabuje definitivně…

    Já se o tom rozhodně ještě rozepíšu, i s ohledem na zážitky při dnešním hledání hostingu. Některé věci mi hlava nebrala…

  • Anonym napsal:

    Scalex: Firmy nasazují krizové plány, takže škrtají výdaje, často velmi důležité a to nejen středně a dlouhodobé jako rozličné investice ať už ve formě R&D či jiné, ale kupodivu i velmi krátkodobé, propouštění zaměstnanců ze supportních oddělení (přeci negenerují prodej, tak co s nimi), prodloužení maintenance cyklů (které už obvykle byly značně našponované), rozprodání záložního vybavení (redundanci si teď nemůže dovolit a když nastane problém, svedeme to na krizi). Ale já tomu nerozumím a vidím to jen z omezené perspektivy svého oddělení, jak by mi nepochybně připomněla Frau Oberdirektor Jaaja.

  • Vojtas napsal:

    jj ono to nikde v IT sektoru ted neni moc ruzove, vetsinou provoz oodeleni stoji 3-4% prostredku firmy.. my jsme na 2% a jeste chteji seskrtavat… zaplatpanbuh ze se koupilo zech 450 novych pocitacu, protoze udrzovat 2GHz celerony s 0,5GB pameti a poslednim symantecem v chidu by bylo takove… echm neunosne.

  • Case napsal:

    Mluvíme ale o IT firmě…

  • Scalex napsal:

    Vojtas: no to je logický, že když to máte teď na čtyřech procentech, že se to seškrtá na dvě procenta. Totiž to se takhle vedení sešlo a diskutovalo. A finanční ředitel řekl „Máme IT na čtyřech procentech.“ A provozní ředitel na to: „Vojtas by to udělal za polovic.“ No a bylo to…

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com