Kalendáře 2014

Led
25
2014

V rámci chystání a vymýšlení vánočních dárků jsem byl v rámci rodiny pověřen vytvořením „nějakého fotokalendáře“. V mých kýčovitých fotogaleriích se samozřejmě najde pro podobné potřeby spousta fotografií, i když není úplně jednoduché je nakombinovat tak, aby se příliš často neopakoval víceméně stejný záběr, jen s nějakými obměnami (protože většina mých fotek byla bohužel pořízena na několika málo stejných místech). Nakonec se mi ale podařilo vytvořit dva kalendáře s podobnými, ale přece jen poněkud odlišnými tématy. Měl jsem v plánu se o ně podělit i s ostatními, pokud by o ně snad někdo stál, nicméně jsem původně plánoval využít je i k mírné propagaci mé nové chystané fotogalerie (která bude doufám přehlednější než ten zmatek na Picasawebu a mimo jiné bude také na vlastní doméně). Bohužel jsem na její dokončení ale měl méně času, než jsem doufal, než jsem se stihl trochu rozkoukat, minul konec roku a leden už rychle mizí taktéž a těch, kteří by snad ještě potřebovali kalendář, nepochybně valem ubývá. Chci se o ně tedy podělit raději co nejrychleji, i když zmíněnou fotogalerii ještě nemám hotovou.

Jak již bylo zmíněno, jedná se o dva kalendáře. Oba jsou tvořeny převážně mými klasickými „oblohovkami“ a západovkami, jak jinak. Ten první obsahuje výběr dvanácti (respektive i s titulní stranou třinácti) snímků z Olomouce a blízkého okolí, kdy navíc (s výjimkou jediné) každá z fotografií byla pořízena v měsíci, u kterého je uvedena. Druhý kalendář pak obsahuje obecný „oblohový“ výběr bez omezení místa či doby pořízení jednotlivých snímků, jen jsem se alespoň do jisté míry snažil v rámci té vybrané dvanáctky sladit náladu snímku s daným měsícem.

Kalendáře jsou níže ke stažení v PDF formátu, přičemž původní návrh počítá s velikostí stránky A3. Soubory mají přes 30MB, takže nejsou úplně nejmenší – proto přikládám ještě drobný náhled, na kterém je všech dvanáct stránek kalendáře k vidění bez nutnosti stahovat celý kalendář. Ten nicméně neobsahuje titulní stránku.

Pokud by měl někdo o kalendář zájem v papírové podobě, měl bych být schopen mu vyhovět dle mého názoru poměrně dost slušně vypadajícím kalendářem na slušném lesklém papíře s klasickou kroužkovou vazbou a očkem na pověšení. Cenu nejsem schopen v daný okamžik přesněji specifikovat (jakmile budu, uvedu ji tu), ale měla by odpovídat obvyklé ceně takových kalendářů, tzn. zhruba kolem 300 Kč (plus mínus). Jen moje logistické schopnosti jsou poměrně omezené, takže s tím počítejte – ale na druhou stranu neočekávám kdovíjak vysoký zájem (přinejmenším ze zmíněného důvodu – touhle dobou už asi bohužel málokdo shání kalendář). Ostatně – primární snahou téhle nabídky není na někom úžasně vydělávat (to bych ten kalendář nenabízel volně ke stažení), ale prostě nabídnout alternativu těm, kteří by ho chtěli a nemají si ho kde a jak nechat vytisknout.

Pokud by někdo můj kalendář chtěl šířit někam dál, ať už elektronicky či papírově, pak samozřejmě může za předpokladu, že se bude jednat o nekomerční aktivitu (komerční leda po dohodě), ale ocenil bych, kdyby tak činil odkazem na tenhle příspěvek, nebo mi dal alespoň vědět.

Kalendář Nebe nad Olomoucí 2014:

Stáhnout kalendář Nebe nad Olomoucí 2014

Kalendář Večerní obloha 2014:

Stáhnout kalendář Večerní obloha 2014

Náhledy je možné rozkliknout a podívat se na mírně větší verze.

PS: Rodinným příslušníkům, kteří by to tu snad četli a některý z kalendářů si chtěli nějak svépomocí tisknout – nejprve se mě zeptejte, je možné, že s ním pro vás už tak počítám, jen jsem ho ještě nezvládl doručit ;)

2 lidem se článek líbí.

Napsal(a) dne 25. 1. 2014 v 20:07
Kategorie: Featured,Film, televize a hudba,Fotografie,Osobní

Žádné komentáře »

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com