Iron man the game

Kvě
22
2008

Už hezkých pár dní tu chci o tomhle šoku napsat. Nadšený z takřka dokonalého filmu jsem využil možnosti podívat se na hru, kterou Sega k filmu vytvořila. A nestačil jsem se divit.

Během vývoje hry to všechny vypadalo velice dobře. Vývojáři nadšeně vykřikovali o tom, jak úžasné možnosti bude hra poskytovat, v jak ohromném otevřeném světě se bude odehrávat, že mají k dispozici model hlavního hrdiny přímo od tvůrců filmu, bla bla bla. Trailery vypadaly velice dobře, současně byly k vidění takovéhle krásné screenshoty:

Ironman X360 1
Ironman X360 2

Moc pěkné. Je tu jen jediný problém. Tyhle screenshoty NEJSOU z PC verze! Takhle Iron man vypadá na Xboxu 360 a na PS3. Na PC vypadá „trochu“ jinak (dlužno dodat, že na těch screenshotech je Iron man v jiné verzi obleku, ale ani ten filmový nevypadá o moc líp):

Ironman PC 1
Ironman PC 2

Jak trefně poznamenal na jeden ze screenshotů na Okounu FK, ten screenshot za letu vypadá skoro tak dobře jako Slipstream 5000. Podle mě vypadá Slipstream 5000 líp, ale to je asi věc názoru.
Jinými slovy, PC verze není nic jiného než hodně nepovedený port z PS2. Se vším, co k tomu patří. Hrozná grafika, stupidní mise, strašlivé ovládání. Hra má taky místy velké problémy se širokoúhlými monitory – například videa jsou sice širokoúhlá, ale přitom ve 4:3, takže se na širokoúhlém monitoru roztáhnou pouze do šířky (ale ono je to naštěstí celkem jedno, protože jsou stejně příšerná). Co se týče ovládání, s tím je taky nemalý problém – kromě toho, že se s Iron manem nedá pořádně létat, je velký problém zjistit, jak se hra vlastně ovládá, protože se nikdo neobtěžoval upravit popisy tlačítek, takže se dozvíte, že tohle se dělá tlačítky A a B, tamto X, Y a Z, a pro něco jiného zase stačí stisknout některé z tlačítek digitálního kříže na gamepadu.
To všechno by se ale dalo překousnout, kdyby samotná hra za něco stála. Jenže nestojí. Příběh, atmosféra a hratelnost si v ničem nezadají s grafikou hodnou roku 1995 – vlastně zadají, protože tehdy se dělala spousta mnohem zajímavějších her. Dohrát Iron mana bylo skutečné utrpení. Takové, jaké hodně dlouho nepamatuju. Dohrál jsem ho čistě „z povinnosti“ a poté hru okamžitě smazal a doufám, že už ji nikdy neuvidím. Opravdu si nevybavuju, kdy jsem naposledy viděl takovou příšernost. Comicsové a filmové hry nebývají zrovna nejúžasnější, ale to, co nachystal Iron man, to se skutečně hned tak nevidí. Pokud tuhle hru na PC mine titul propadák roku, opravdu nechci vědět, co ji trumfne. Zejména v porovnání s výtečným filmem je to doslova jako dostat pěstí do břicha.

10 % (protože občas to i přes to přes všechno stopově zábavné je – a taky za Black Sabbath)

1 člověku se článek líbí.

Napsal(a) dne 22. 5. 2008 v 00:33
Kategorie: HW, SW a podobná verbež,Recenze

1 komentář »

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com