Wanted

Čvc
22
2008

Jestli mě na tomhle filmu něco opravdu zaujalo, pak to, jak dokonale funguje a ani na vteřinu nenudí. Všechno je naprosto perfektně dávkované a ničeho tu není příliš ani málo, což mi přijde mezi současnou akční produkcí jako velmi vzácná výjimka. Bekmambetovovi očividně výlet do Hollywoodu jedině prospěl a současně se mu i v amerických podmínkách podařilo zůstat svůj, jen s mnohem větší parádou. Je mi jedno, jak moc je příběh jednoduchý a kýčovitý, je mi jedno, jak moc nerealistický ten film je – podstatné je, že je to jako celek skvělá zábava a že by se od tohohle Rusa mohla učit i velká jména hollywoodské akce (konkrétně jsem si několikrát – možná kvůli těm zpomaleným záběrům – vzpomněl na Michaela Baye, který by měl pochopit, že dvě hodiny nepřetržité akce prostě jednoho unudí a otupí, byť jde o záběry sebeefektnější).

90 %

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 22. 7. 2008 v 01:57
Kategorie: Film, televize a hudba,Recenze

16 Comments »

  • CaptainN napsal:

    A co černoch?

  • Ghandi napsal:

    Takhle vysoke hodnoceni me prekvapilo.

  • Case napsal:

    Ghandi: To po tvém přirovnání Wanted k odpadu jako Alexander rád věřím. Z mého pohledu je ten film zkrátka takřka bezchybný.

  • Ghandi napsal:

    Case: Nojo .. holt co clovek to nazor. Dneska jdeme na Hulka tak uvidime jestli se shodneme vice ;-)

  • CaptainN napsal:

    Ghandi: Když ona je zrada v tom, že ty srovnáváš svůj názor s Caseovým, ačkoliv oba ty názory vytváříte podle úplně jiných principů.

  • Ghandi napsal:

    Captainn: Ja spis myslim, ze srovnavam vysledny dojem, ktery na nas ten film mel. S tim, ze si ten nazor oba vytvarime na zaklade jinych principu souhlasim, a prijde mi zajimave, jak jsme si pro tenhle snimek stanovili zcela odlisne priority pro tyto principy.

    Nelogicnost a dejovou plytkost, kerou Case imho odsouva jako nepodstatnou ja naopak vidim jako zasadni problem celeho snimku.

  • Case napsal:

    Ghandi: Když já nevím, jít na film typu Wanted a vytýkat mu jednoduchost námětu, nelogičnosti a nerealismus mi prostě přijde dost bizarní. Kdyby to alespoň nemělo ten „cool“ efekt, že by se člověk měl potřebu v těchhle „nesmyslech“ šťourat, pak dejme tomu, ale takhle… Ten film prostě definuje vlastní svět s vlastními pravidly a těch se drží, takže s tím nemám problém. A řešit, jestli by dodávka mohla honit Vipera nebo co to bylo, nebo jestli by žigulík dojel Pendolino, to zkrátka necítím potřebu. A stejně tak mi „neuvěřitelné“ morální ponaučení na konci nepřišlo příliš neuvěřitelné, naopak mi přišlo, že tak nějak prolínalo celým filmem až k logickému vyústění…pravda je, že mi teda ani nepřišlo moc jako morální ponaučení, i když si nejsem jistý, jestli jsme oba mysleli totéž.

  • Case napsal:

    Ostatně, cos od toho filmu vlastně čekal? Viděls předtím trailer?

  • waiders napsal:

    já teda od Bekmambetova viděl jen Noční hlídku, a jak nejsem milovník těchto filmů, nadchlo mě to, takže Wanted trochu zklamal. Hlavně je tam málo té umolousanosti a bizáru, i ten žigulík mohl být využit lépe.. ale fakt je, že v daném žánru patří B. k tomu nejlepšímu (ještě mám teda slabost pro Tonyho Scotta, zejména pro báječnou Domino, ale třeba i Nepřítele státu apod.)

  • Ghandi napsal:

    Case: Jojo trailer jsem videl. Cekal jsem akcni rubacku okorenenou nejkou tou super technikou (Angelina a jeji pistolka s monitorem).

    Ja prave normalne takovymhle filmum odpoustim vselijake nelogicnosti a podobne ale u wanted me to proste bilo do oci a vadilo mi to. Je fakt, ze kdyby tam naznacili ze krome sestrelovani kridel moucham a zahybani kulek dokazi take libovolne auto urychlit na dvojnasobek tak jsem to v klidu prijal a nereptal bych.

    A co se tyka rekneme moralniho ponauceni .. tady jsem asi zvolil spatna slova. Prislo mi podane neuveritelne arogantnim zpusobem. Z te posledni vety jsem mel vylozene pocit ve stylu .. ja jsem super extra zabijak a vy jste uplny hovna. Navic ja stou myslenkou nesouhlasim. Ale to je uz docela velke tema na samostatnou diskuzi.

  • Case napsal:

    Ghandi: IMHO když už to chceš mermomocí pitvat, tak bych řekl, že dost podcenuješ dodávky, zejména staré americké dodávky :)

    BTW z poslední věty jsem měl především pocit „co takhle začít něco dělat taky sami se sebou“, což je právě podle mého věc, která se prolíná celým filmem.

  • Ghandi napsal:

    :-)) Odmitam uverit ze jakakoliv stara americka dodavka dokaze jet stejne rychle jako sportak. Leda by v tom byla nejaka magie nebo neco takoveho. To uz jsem ovsem totalne OT.

    Jo souhlasim s tim, ze se ta myslenka co pises se tahne celym filmem. Ovem ja jsem ji vnimal spis ve stylu „koukejte se sebou zacit neco delat protoze ted jste naprosti ubozaci“. Mozna zafungoval efekt ‚potrefene husy‘ :-) co ja vim.

  • Case napsal:

    No, aby ses nedivil. Nezapomeň, že se leckdy do starých dodávek dávaly v Americe pomalu výkonnější motory, než do současných sporťáků. U amerických aut se můžeš podobným způsobem šeredně splést, když to posuzuješ jen podle stáří a vzhledu.

  • CaptainN napsal:

    Dodge!

  • waiders napsal:

    a nejen u amerických, můj kamarád už léta jezdí trabantem, do něhož si motor hondy civic…
    já si myslím, že ta myšlenka je trochu jinak: „když jsi takováhle zoufalá nula, pomůže ti už jedině, že tě jednou pozvou do tajné organizace lidí s mimořádnými schopnostmi, pošlou ti tři miliony na konto, vycvičí tě /drsně, ovšemže, protože právě to v polštářovém životě pohody velkoměsta chybí/ a místo (nudné?) práce v kanclu můžeš /zábavně?) zabíjet lidi.“ takže morální ponaučení je dle mého soudu: „seš ubožák? tak se s tim smiř a jdi si číst komiksy“

  • Case napsal:

    Bezva.

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com