Odposlechnuto

Říj
08
2008

…na Lopuchu. Debata o tom, proč je (či není) padlé na hlavu obal na DVD nabízet ostatním ve formátu PPT (tedy prezentace Powerpointu):

„když už se mluví o Office, tak bych spíš řekl, že většina lidí je má, pokud na PC dělají aspoň něco smysluplného. Nevím jaký ještě více použitelný formát bys chtěl než formáty z Office“

„Proč se rozčiluješ, že někdo udělal obal ve formátu, který mu vyhovuje, místo toho, abys mu poděkoval, že udělal vůbec něco? To je přece tvůj problém, že ho nemůžeš použít. Tak jsi udělej vlastní. O jaké obvyklé praxi a slušnosti to mluvíš! Praxe je taková, že každý dělá v čem se mu líbí a publikuje, v čem se mu líbí.“

Lze leda tlouct hlavou do zdi. Očividně je úplně normální, že všichni mají MS Office, a očividně je úplně normální, že se grafický návrh dělá v programu na tvorbu prezentací. Mimochodem, nemám PDF zrovna dvakrát v lásce a taky by to v tomhle případě nebyla žádná kdovíjaká výhra, ale občas si říkám, jak by byl svět krásný, kdyby byla pro majitele PC PDFka tak přirozená, jako pro „ovocnáře“…

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 8. 10. 2008 v 17:52
Kategorie: HW, SW a podobná verbež,Jiné hlubokomyslnosti a plky

11 Comments »

  • kkl2401 napsal:

    IMHO LOL…

  • Case napsal:

    Já nevím, jestli je to k smíchu nebo k pláči. BTW, chtěl jsem Ti tam založit tu anketu (i když jak říkáš, je jasné, jak by dopadla), ale zjistil jsem, že na to nemám dostatečná práva. Takže leda Kohy, pokud to shledá jako dostatečně hodnotný (nebo praštěný) nápad.

  • Case napsal:

    Na druhou stranu mi to připomnělo horké chvilky na letošním Trpasliconu, kdy tam přišla jakási děvčata dělat přednášku o jídle v Trpaslíkovi a prezentaci si přinesla bez předchozího upozornění v .ODP, což pochopitelně nikdo nečekal, OpenOffice na tamním počítači nebyl a Powerpoint se k .ODP prostě nezná. No, nakonec se to o přestávce vyřešilo, na jednom z počítačů OpenOffice byl.

  • sdfsdf napsal:

    Nevím co řešíš, prostě ten typa má PowerPoint, umí jen v něm a tak to v něm udělal, když máš rád PDF, tak si to převeď, a neprojevuj se na lopuchovi jaká jsi PC gramitná megastar, a že mají být všichni uniikováni.
    Jasně, že bych byl taky happy, kdyby mi vše lidi valili v práci v PDF, případně .doc (někteří mají tendeci docx apak jsou tu zas problémy s kompatibilitou). Ale NENÍ to důvod zpochybňovat snahu kohokoliv.

  • kkl2401 napsal:

    Case: vida, ja nahodou o prihodach, kdy nekdo zcela bezelstne prisel s prezentaci v ODP, slysim rad, cim vic se to mezi lidi dostane jako normalni format a cim vic se budou divit, ze to nekdo pak nedokaze otevrit, tim lip. Jinak ja obvykle jezdim (kdyz mam neco prezentovat) bud s vlastnim strojem nebo mivam tu prezentaci dualne vzdycky v ODP a vyexportovanou do PDF (taky proto, ze ne vzdycky verim tomu, ze na ty cilovy masine jsou spravny fonty).

    sdfsdf: ne, snahu Kohokoliv bych rozhodne nikdy nezpochybnoval, to by byla velka chyba. Lec delat obaly DVD v Powerpointu je proste totez jako psat dopisy ve Photoshopu nebo prohlizet web ve Winampu – jednoduse naprosta hovadina. A je jedine dobre, jsou-li lide upozorneni na to, ze delaji hovadiny. Zda si to vezmou, nebo nevezmou k srdci, je uz celkem na nich, ale je chybou mlcet, clovek se prece neustale uci. Jo a jinak Case je PC megastar (slovo gramitna moje slovniky neznaj, tak jsem si je dovolil vypustit).

  • Trofo napsal:

    To ještě nic není. Existují tu osoby, které v PowerPointu vytvářejí postery. O celkové velikosti třeba 2 metry čtvereční! Na jednom slidu! To je naprosté peklo to jen otvírat.

  • Case napsal:

    Já jasně píšu, že PDF zrovna moc rád nemám :) Ale hádám, že bavit se s někým, kdo se ani neodváží pod svoje názory identifikovatelně podepsat, je beztak zbytečné.

    KKL2401: Tak jistě, ono to bylo v zásadě příjemné překvapení, jen byl zkrátka problém v tom, že s něčím takovým nikdo prostě nepočítal :)

  • r0b0t napsal:

    Tak tohle (jak zapisek, tak diskuse pod nim) mi konecne zvedlo naladu. Diky.

  • Case napsal:

    Pokud jen náladu, je to dobré.

  • captainn napsal:

    U r0b0ta nikdy nevíš. :)

  • r0b0t napsal:

    No, tak žaludek možná trochu taky.

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com