Crapville

Kvě
16
2009

Když sledujete nějaký seriál, který dávno „přeskočil žraloka“, má to kupodivu jisté výhody. Jednak se občas můžete pobavit jeho přiblblostí, ale především, když budete mít štěstí, můžete se dokonce dočkat dílu, který bude tak stupidní, že existuje možnost, že se zapíše do dějin. A včera k něčemu takovému dost možná došlo. Vysílalo se finále Smallville, mojí „guilty pleasure“ (takže je opravdu zbytečné mi říkat, jaká je to ptákovina – proto na to koukám) – aktuální osmá sezóna byla opravdu hodně zoufalá, ale finále slibovalo jako obvykle šanci na alespoň jeden slušný díl. Finále, úvodní díly sezón a midseason finále a zahájení byly i ve Smallville doteď poměrně ucházející. Ale nestalo se tak. Naopak. Přes velkohubá prohlášení tvůrců a slibnou dějovou linii (Doomsday!!) světlo světa spatřil takový odpad, že mu není rovno. Místo nějakého rozebírání, co tam bylo padlé na hlavu a proč jsem se pokusil shrnout a okomentovat děj tohoto dílu. Nebudu příliš vysvětlovat, co je která postava zač, omlouvám se. Tímpádem to asi někomu, kdo seriál nezná, moc neřekne. Ale třeba se najde někdo, kdo ty postavy trochu zná, na seriál už nekouká, ale bude se chtít pobavit (za předpokladu, že se mi to povedlo napsat alespoň trochu stravitelně). Samozřejmě jde o text plný spoilerů.

Předně, jistá fakta. Chloe se v průběhu osmé sezóny zřekla svého snu stát se novinářkou, zatímco z k novinařině naprosto lhostejné Lois se během asi tří dílů stalo novinářské eso Daily Planet, které dělá rozhovory s dalajlámou. Padouchem sezóny není nikdo menší než Doomsday – geneticky vytvořený zabiják, který si umí vyvinout odolnost vůči jakémukoliv útoku, který na něj někdo použije, a který proslul tím, že v comicsu jako jediný v celých jeho dějinách po velkolepé bitvě Supermana zabil (ne nadlouho, ale zabil). Smallville si Doomsdaye upravilo, aby mu vydržel celou sezónu – udělali z něj něco jako Hulka. Je to původně vcelku sympatický záchranář Davis Bloome, který se občas, když se rozčílí, mění v onu ikonickou potvoru a někoho zabije. Jeho první velká akce nastala v midseason finale, kdy unesl Chloe (do které se Davis zamiloval) ze svatby s Jimmym Olsenem (který v seriálu působí coby fotograf pro Daily Planet asi tři roky, zná Clarka bez brýlí a je stejně starý jako on, přestože podle mytologie by měl být mladší). Tady došlo k prvnímu souboji mezi Clarkem a Doomsdayem, který ovšem trval přesně deset vteřin – Clark na Doomsdaye (mimochodem, vypadá jako legrační chlápek v gumovém obleku s bodlinami) naběhl, dostal JEDNU ránu, odpadl a bylo po všem. Epická bitva FTW.
V poslední době Davisova nestabilita vyšla najevo. Clark vymýšlí plány, jak ho zachránit, zatímco Green Arrow, který v minulosti zabil už Lexe Luthora, přesvědčuje Clarka o tom, že má Davise zabít, že je to jediná možnost. Abych nezapomněl – Jimmy, který záhy po svatbě Chloe poslal velice nevybíravě do háje, strávil několik posledních dílů závislý na drogách a somrováním peněz po známých. Drogy začal brát proto, protože zjistil, že Davis je Doomsday, ale nikdo mu to nevěřil a on to psychicky neunesl. Davis, kterého ničí to, co prožívá, a několikrát se pokusil zabít, mezitím zjistil, že když je nablízku Chloe, jeho záchvaty hněvu nepřicházejí a tudíž se nemění v Doomsdaye, a přemluvil ji, aby s ním utekla někam pryč od lidí, s čímž ona v naději, že zabrání střetnutí Doomsdaye a Clarka, které jim bylo prorokováno, souhlasí (přestože ví, že má Davis coby Doomsday na svědomí zhruba padesát lidských životů). Jo, mimochodem, Doomsday se na Zem dostal společně s Clarkem v druhé kosmické lodi v závěsu za tou Clarkovou, a těch cca 26 let žil s jakousi amnézií či co ;)

A finále začíná.

Clark se na střeše Daily Planet setkává s jedním členem Legie superhrdinů, který za ním cestoval z 31. století, aby mu prozradil, že ho druhý den Doomsday zabije, a dal mu prsten, s jehož pomocí může Doomsdaye poslat do 31. století, kde ho prý Legie zvládne porazit, protože jsou tam na něj nachystaní. Clark s takovým plánem nesouhlasí (asi je příliš logický). Poté legionář zmizí a už se za celý díl neobjeví. Clark si takovou cennou věc, na které velice pravděpodobně závisí jeho život, schová na to nejbezpečnější místo – do šuplíku svého psacího stolu v redakci (zřejmě hned vedle svačiny).
Tess (ženská náhrada Lexe Luthora) zjišťuje, že jí na několik vteřin vypadlo zabezpečení trezoru plného pozemských a mimozemských artefaktů, trezor v sobě má obrovskou díru, která vznikla zevnitř, a zmizela jakási tajemná a děsně vzácná energetická koule. Zamyslí se a dojde k jasnému závěru – v tom má prsty Lois Lane! (Kdo jiný by něco takového zvládl?) Kupodivu si mimochodem vůbec nevzpomene na to, že v minulém díle se u ní v ložnici (která s trezorem z nějakého důvodu sousedí) naprosto nevysvětlitelně objevil nahý Green Arrow (který v trezoru kradl něco jiného a kreativně se snažil předejít dopadení tím, že se svlékl a přemlouval Tess, ať se s ním vyspí, protože na to hned tak nezapomene – nekecám!).
Clark píše dopis na rozloučenou za svou tajnou identitu (s báječným jménem „Červenomodrá šmouha“ – nekecám – tenhle seriál je občas hodně legrační v tom, že údajně nevlastní práva na postavu Supermana, takže se v něm Clark nesmí objevit v klasickém úboru, nesmí létat a ani v něm nesmí zaznít „Superman“) a je nucen poslouchat fňukání Lois o tom, že už několik dní nespala strachem o Chloe (protože přece jen ona se o ni strachuje), plus dostane sodu za to, že jí nechce ukázat, co píše. (Lois je ve Smallville skvělá, přátelská a naprosto nesebestředná osoba, wtz.)
Clark vymyslí plán, jak od sebe oddělit Davise a Doomsdaye a Doomsdaye potom shodí do jakési míli hluboké šachty geotermální elektrárny, kterou posléze výbuchem zasype. K tomu potřebuje pomoc Black Canary a Impulse (přejmenovaný Flash, Smallville nemělo práva na jméno Flash ;) ) z Justice League, kteří jinak pracují pod vedením Green Arrowa. Ten se objeví, řekne Clarkovi, že je jeho plán nesmyslný a že Davise musí zabít tak, jak je, že je to jediná možnost. Clark Green Arrowovi vyčiní a se slovy „zabils Lexe, překročils hranici a už nejsi jedním z nás“ (přičemž mluví o týmu, jehož součástí na rozdíl od GA nikdy sám nebyl) ho s dramatickým výrazem vykáže do zákulisí. GA se sveřepým výrazem za zvuků ponuré hudby zpomaleně odchází.
Jimmy, který pracuje od minulého dílu taky pro Green Arrowa a jeho tým, objeví, kde se ukrývají Chloe a Davis a vyrazí tam. Současně o jejich lokaci řekne Black Canary Clarkovi. Ten tam okamžitě vyrazí svým superrychlým během. Cesta mu tímpádem zabere tak asi tři vteřiny. Přestože jde o místo vzdálené jistě minimálně 100-200 km, čekají tam už na něj Black Canary a Impulse a tváří se zachmuřeně. Clark se jich ptá, co se děje, když v tom Clarka (tj. člověka se supersluchem a superrychlostí) zezadu překvapí Green Arrow (vážně by mě zajímalo, jak se tam všichni dostali tak rychle – možná Impulse vzal do jednoho podpaží Black Canary a do druhého Green Arrowa?), který do něj napálí kryptonitovou šipku. Je mu oznámeno, že je to pro jeho dobro (Airplane?), protože si nemůžou dovolit riskovat, že by v souboji s Doomsdayem zemřel (Proto mu patrně zabodli do zad tu kryptonitovou nálož – pokud to někdo neví, tak Clarkovi by se alespoň dle comicsu měla při vystavení kryptonitu vařit krev v žilách, doslova. Ale ve Smallville kryptonit funguje, jak je zrovna třeba, a řídí se občas svéráznými pravidly – například téměř Adamsovským „když Clark kryptonit nevidí, tak na něj nepůsobí“) a se sveřepým výrazem odcházejí vyřídit, co je třeba (tj. zabít Davise).
Lois a Tess se v redakci dohadují o tom, kam Lois schovala tu ukradenou kouli a pak se chvíli pošťuchují. Na Lois v nestřeženém okamžiku vypadne z Clarkova šuplíku onen prsten pro přepravu Doomsdaye do budoucnosti, Lois si ho pochopitelně nasadí (co jiného taky uděláte s cizím prstenem, který na vás vypadl z něčího šuplíku?) a s dramatickým světelným efektem, nad kterým strávili pracovníci efektového oddělení řadu bezesných minut, zmizí v prdel (čti do budoucnosti). Do konce dílu už se neobjeví. Fanoušci jásají, že na ni tentokrát nebudou muset koukat (Lois je mezi fanoušky seriálu velmi populární).
Střih do geotermální elektrárny, kde se právě probouzí omráčená Chloe, aby zjistila, že tu jsou Green Arrow, Black Canary a Impulse. Na zemi leží omráčený nezranitelný Davis Bloome. Green Arrow a jeho melodyboys ale nenechali nic náhodě, a proto osobu, schopnou jednou ranou pěstí zbořit budovu, spoutali tenkými plastovými pouty – co kdyby. Black Canary Chloe rafinovaně řekne, co měl Clark v plánu udělat, aby Davise zachránil – oddělit ho od Doomsdaye v něm pomocí „černého kryptonitu“ (neptejte se). Oni to ale nemají v plánu a místo toho hodlají nezničitelného Davise nějak rafinovaně zabít (asi mu dají přečíst scénář, to by mohlo zabrat). Impulse byl dokonce tak laskavý, že černý kryptonit (navzdory tomu, že ho ve svém plánu k ničemu nepotřebují) přinesl s sebou a dokonce ho pohodil s batohem na zem tak, že ho Chloe na první pohled spatří. Davis už není omráčený a přesvědčuje Chloe, že ho musejí zabít, protože ani ona už nedokáže zabránit jeho přeměně („Chloe – ty už nefunguješ!“ Cituji.). Aby jasně demonstroval, že to myslí vážně, začne se měnit v Doomsdaye. Black Canary a Impulse k němu přiskočí aby…aby udělali co? Těžko říct, ale v příštím okamžiku letí každý z nich vzduchem. Mají velkou smůlu, oba padnou na nějakou příhodně situovanou dřevěnou bednu z centimetr tlustých fošen, která se pod jejich vahou rozletí na třísky. Green Arrow se zrovna chystá do nezničitelného Doomsdaye střílet z luku, ale Chloe popadne černý kryptonit a plácne s ním Davise/Doomsdaye do břicha. Davis a Doomsday demonstrují, jak vypadá ambulantní řešení rozdvojené osobnosti, načež na sebe čerstvě oddělená siamská dvojčata dramaticky zírají. Střih.
Na místo, kde se s kryptonitovou šipkou v zadku válí Clark, přijíždí Jimmy. Je velice pravděpodobné, že se tu Clark vzhledem ke vzdálenosti od Metropolis takhle válí pár hodin. Clark zaskučí, aby mu šipku ze zadku vytáhl. Jimmy ji vytáhne a protože usoudí, že by jistě Clark chtěl vidět, co měl těch pár hodin v zádech, strčí mu ji přímo před obličej (se slovy „Hey, check this out!“). Clarka šipka příliš nezaujala, tak ji Jimmy zase dá stranou, načež se Clarkovi zahojí rána na tváři. Jimmy si šlape po bradě a odmítá poslouchat Clarkovy pokusy o vysvětlení. Až teď mu dochází, že Clarka před pár díly postřelili gangsteři, ale on odmítl jet do nemocnice a druhý den aktivně nastoupil do práce. Ale co, některým postavám seriálu to nedošlo ani po několika letech. Báječná věta: „It’s like you’re some kind of Super………………….GUY!“ (Nepřeháním – je tam pauza PĚT vteřin – stopoval jsem to, během které Jimmy zuřivě gestikuluje ve snaze předvést, jak hrozně těžké je přijít na to správné slovo. Ale nakonec to zvládne. GUY! Říkal jsem už, že je ten seriál legrační tím, jak v něm nesmí padnou jméno Superman?). Clark nemůže dál zapírat a nasadí hrdý výraz. „Ano, Jimmy…jsem Červenomodrá šmouha! Měl jsi pravdu. O mě i o Davisovi. Jsi jediný, kdo to dokázal všechno odhalit. Mrzí mě, že jsem ti lhal.“ (Nekecám – přesný citát. Mimochodem, zní k tomu opravdu velkolepá orchestrální hudba – něco jako třeba závěrečná skladba v Jurském parku, když se z vrtulníku dívají na letící pterodaktyly). Jimmy září jako sluníčko a skoro pláče štěstím. „Měl jsem pravdu! Jak úžasné! Jak jsem teď šťastný, když vím, že jsem kvůli tomu, že mi to všechno ostatní nevěřili, urazil a ublížil manželce, rozvedl se s ní a vypěstoval si závislost na drogách! Ta radost, která mnou teď prostupuje! Ach!“ (Kecám, trochu). Clark Jimmyho požádá o pomoc – potřebuje, aby dal Chloe ten tajný svatební dar, o kterém Clark z nějakého důvodu zřejmě jako jediný ví, co jí nikdy nezvládl předat (protože se s ní asi za tři dny po svatbě – které strávil v nemocnici – zase rozvedl). Jimmy ho samozřejmě má. Nedokázal se totiž přinutit, aby se ho zbavil. Clark ho také požádá, aby zajistil, že kdyby se mu něco stalo, postará se o to, aby byli Chloe a Davis v pořádku. Jimmy je zmatený. „Jimmy, věříš mi?“ Jimmy má slzy obdivu na krajíčku. „CK, tobě vždycky!“ (Co na tom, že jsem se právě dozvěděl, žes mi zkazil život tím, žes mi lhal a udělal ze mě blázna, který je všem pro smích – bezmezně ti za to věřím!) Clark superrychlostí zmizí v dál. „That’s so…cool!“. Hudba graduje, dirigent kolabuje.
Clark přibíhá do geotermální elektrárny, kde všichni předtím přítomní sans Doomsday leží v mrákotách na zemi (Green Arrow, Black Canary, Impulse, Chloe, Davis). Naštěstí se zrovna v ten moment probouzejí (asi je probral proud vzduchu, vyvolaný Clarkovým příchodem). Clark se dozvídá, že Doomsday byl úspěšně oddělen a je nezvěstný. Clark se zaposlouchá supersluchem, aby zjistil, odkud se ozývá křik. Oznamuje ostatním, že sem Doomsdaye znovu dostane, ale potřebuje jejich pomoc s vyhozením šachty do povětří, jakmile v ní Doomsday bude. Ptá se Green Arrowa, jestli mu může důvěřovat. Green Arrow nenápadně nohou zastrkává za nejbližší bednu toulec plný kryptonitových šipek (kecám) a s vážnou tváří za doprovodu dramatické hudby oznamuje: „Ano!“
Metropolisem (it’s only a – badly rendered CGI – model!) zmítá panika. Ulicemi beztrestně pobíhá chlapík v gumovém obleku s bodlinami. Následuje epická bitva „Supermana s Doomsdayem“, na kterou jsme se celou sezónu těšili a o které tvůrci seriálu mluvili celý rok jako o vyvrcholení celé sezóny. Rozeberu ji detailněji, protože jistě všechny zajímá:

Odkudsi přiletí auto. Clark ho chytne a položí na zem. Vzápětí Doomsdaye spatří asi o jeden domovní blok před sebou.
Doomsday drží v jedné ruce odvážnou školačku a druhou rukou prohodí její matku (?) výlohou.
Clark se rozzuří a superrychlostí se k němu rozeběhne (což se projevuje tím, že všechno kolem něj „zatuhne“ v čase). Vytrhne mu školačku ze ztuhlé ruky (která se legračně zablimbá – ruka, ne školačka) a odloží školačku stranou mezi odpadky (nekecám).
Ujišťuje školačku, že to je v pořádku. Školačka mu hledí přes rameno a třeští oči hrůzou.
Doomsday Clarka popadne za rameno a dá mu třikrát ránu do břicha. Clark chrlí krev. Doomsday nekontrolovaně sliní.
Doomsday se rozpřáhne a supersílou Clarka uhodí do obličeje. Clark prolétá několika domy a devaterem výloh.
Krev teče proudem (čti – má rozseklý ret a šrám na čele) a Clarka nenesou nohy.
Doomsday dopadá obřím skokem (přímo proti úplňku přes půl oblohy) ke Clarkovi a machruje drsnými pózami.
Doomsday se rozpřahuje k dalšímu superúderu (je to poznat, protože okraje obrazovky světélkují).
Clark se ze všech sil odrazí, až mu od bot odlétne hromádka hlíny, a skočí i s Doomsdayem pryč, daleko.
Dopadne přesně do geotermální elektrárny, která ihned mohutně exploduje a evidentně oba pohřbí trosky.

Čistý čas epické bitvy od vržení onoho auta až po dopad do elektrárny – 1 minuta 20 vteřin. NEKECÁM. Epický souboj mezi Doomsdayem a Supermanem trvá ve Smallville verzi 1:20 a padnou v něm ČTYŘI údery, přičemž Clark se nezmůže ani na jeden. Kdyby v tom souboji nebyly dramatické zpomalené záběry, trvá tak 30 vteřin. Ale kdo chce, může si přičíst dalších 15 vteřin, po které sledujeme vybuchující elektrárnu.
Nemohl by prosím někdo tvůrcům Smallville říct, aby, když už jsou tak nablblí, že chtějí s televizním rozpočtem mermomocí ztvárnit ten nejlegendárnější a nejničivější souboj Supermana s nějakým jeho protivníkem, aniž by je k tomu kdokoliv nutil, aby aspoň celý rok nemluvili o jejich souboji jako o velkolepém dramatickém vyvrcholení celé sezóny? Tahle trapnost byla leccos, jen ne velkolepá a dramatická…
Ale dál.
Je ráno. Chloe a Jimmy nestírají rosu z kolejí, ale jsou v jakémsi obrovském podkrovním bytě, který napůl připomíná kostel (je v něm plno mozaikových kulatých oken) a ukládají na zem bezvědomého Davise. Chloe děkuje a říká, že Clark sliboval, že je Jimmy vezme do bezpečí. Kdepak že to jsou? Feťák Jimmy, který se se svou ženou před několika měsíci pohádal, poslal ji k čertu, propadl drogám a ještě v předminulém díle potřeboval peníze tak zoufale, že se ji dokonce pokoušel vykrást, když nebyla doma, si tu vydržoval obrovský byt (pravda, nevybavený). Byl to totiž zmíněný svatební dar. Zkrátka se „nějak nedokázal přimět k tomu, aby se ho zbavil“. Pochopitelně. Protože přece neprodá svatební dar ženě, se kterou se z vlastní iniciativy rozešel a rozvedl, zejména když shání peníze na drogy. I zahořklí feťáci jsou přece nostalgičtí.
Jimmy tenhle byt vybral, protože je z něj vidět po celém Metropolis, a naopak on je vidět odevšad. Aby jim kdykoliv a odkudkoliv mohl připomínat jejich lásku. (Tklivá zamilovaná hudba v pozadí, slzy na krajíčku.) Chloe úžasem ztrácí paměť a pouští se do monologu o tom, jak Jimmy vždycky dělá to, co je třeba, jak dokáže vždycky říct ta pravá slova a jak je vůbec úžasný. Jimmy přiznává, že zná Clarkovo tajemství a chápe, co pro něj Chloe obětovala. Chloe dojatě přiznává, že s Davisem byla jen proto, aby ochránila Clarka. Ty zamilované pohledy na Davise, hádky s ostatními, to všechno bylo jen jako. Myslela přitom jen na Jimmyho. Polibek. Dirigent vytahuje druhé balení kapesníků. Chloe se člověku, který jí před pár měsíci řekl, že to, že se s ní oženil, je největší chyba jeho života a že ji už nechce nikdy vidět, omlouvá za to, že ho opustila, a slibuje, že už se to nikdy nestane. (Ano, to rozhodně dává smysl…). Druhý polibek.
Ouha. Jimmymu z břicha náhle kouká lešenářská trubka. (Je zajímavé, že ač se na něj v okamžiku penetrace trubky Chloe těsně tiskla, je nezraněna, přestože mu trubka trčí z břicha asi 20 cm. Inu, ženy jsou mrštnější než muži.) Za Jimmym stojí s trubkou v ruce ten oddělený hodný Davis, kterého Chloe s Clarkem tak toužili zachránit, ten, co se chtěl raději zabít, než aby žil v těle monstrózního vraha Doomsdaye. Jimmy se kácí k zemi, neměl si dávat tak velkou snídani. Davis se zlobí. Zlobí se, že se teď dozvěděl, že s ním Chloe celou dobu byla jen kvůli Clarkovi. On ji přece miloval. Rozzuřeně se po Chloe vrhá, když tu náhle přiběhne poměrně čiperně čerstvě perforovaný Jimmy a nabodne Davise na páčidlo, které tam trčí z bedny s nářadím. Pak se na něj zle zašklebí a skácí se k zemi podruhé. (And stay down!) Dojemně umírá Chloe v náručí. Dirigent už se ani nesnaží skrývat slzy.
Pohřeb. Jsou tu všichni kromě Clarka. Dozvídáme se, že se Jimmy Olsen ve skutečnosti jmenoval Henry james Olsen. Kupodivu to nezaznělo ani na jeho svatbě a nikdy v životě ho nikdo neoslovil Henry. Je tu i Green Arrow. Ačkoliv se s Jimmym v soukromí prakticky neznali, pouze ho posledních několik dní zaměstnával, má na očích tmavé brýle a zpoza nich tklivě stéká slza. Asi vzpomíná na všechny ty krásné a nezapomenutelné chvíle, které s Jimmym za ty roky společně neprožili. (BTW, tady jsem si vzpomněl na scény v Prison Breaku s T-Bagem, když zemřela jedna poměrně zásadní postava). Je tu i Jimmyho slzící rodina, kterou jsme dosud nikdy neviděli, ani na jeho svatbě v polovině téhle sezóny. Například otec, o kterém Jimmy ještě v téhle sezóně prohlašoval, že je to alkoholik a že spolu už řadu let vůbec nejsou v kontaktu. A je tu i malý Jimmyho – tedy vlastně Henryho, zapomněl jsem – bráška, o jehož existenci jsme doteď neměli sebemenší tušení. Dokonce ani Chloe, Jimmyho manželka, ho nikdy neviděla (nekecám, přímo to tam zazní). Ale touží po tom utišit jeho žal alespoň nějak, a proto mu předá Jimmyho starý fotoaparát. „Kdo ví, třeba se jednou vydáš v jeho stopách.“ (Nekecám.) Je to dojemné. Ten Jimmyho – Henryho, zatraceně, POŘÁD na to zapomínám – mladší bratr, o jehož existenci dozvídáme poprvé za celou dobu, je s fotoaparátem na krku a charakteristickým motýlkem TAK podobný tomu „klasickému“ Jimmymu Olsenovi, který je mladší než Clark a kterého známe z comicsů a filmů…
Slzící Chloe při odchodu z pohřbu hledá očima Clarka, ale nenachází ho. Odchází a v dáli vidíme postávat povědomou postavu. Detail odhaluje Clarkovu tvář. Jeho pohled se střetne s pohledem Green Arrowa, ale i ten záhy odchází.
Clark přichází do podkrovního bytu, kde se to všechno seběhlo. Přibíhá Chloe a je šťastná, že Clark žije. Ptá se ho, jak přežil tu mohutnou explozi. „Než Green Arrow zmáčkl to tlačítko, tak jsem……..já vlastně ani nevím. Já prostě nevím.“ (Nekecám. Cituji.) Clark Chloe oznamuje, že Lois není nikde k nalezení (evidentně hledal velice pečlivě, když si ani nevšiml, že má obsah stolu rozházený po celé redakci a že mu chybí prsten pro cestu časem, který den předtím dostal). Chloe je nešťastná, protože přišla úplně o všechny. Pak jí dochází, že Clark byl na pohřbu, a vyčítá mu, že se neobjevil, protože ho opravdu nutně potřebovala mít nablízku. EmoClark pro to ale má důvod. To on způsobil Jimmyho smrt, to on může za to, že ten milý a přátelský Davis byl přece jen schopen zabíjet. Clark všechny ve svém okolí ohrožuje. Vždycky si myslel, že je to tím, že má své schopnosti a musí je tajit, ale teď konečně přišel na to, čím to je doopravdy. Je to tím, že se snaží chovat jako člověk. Lidé jsou totiž zkažení. Clark Kent, budoucí Superman, se tímto zříká své lidské části. „Clark Kent je mrtvý.“ Nechť započne další sezóna Clarkova slabošského fňukání o tom, že je pro všechny kolem sebe nebezpečný a musí se jich stranit. Clark odchází a v chůzi se rozplyne (WTF?).
Dramatická hudba. Cue general Zod.
Konec osmé sezóny.

Když jsem to teď celé psal, uvědomil jsem si ještě silněji než při sledování toho dílu samotného, jak neuvěřitelně debilní ten seriál a speciálně tenhle díl byl. To je skutečně telenovela toho nejhrubšího zrna…

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 16. 5. 2009 v 01:46
Kategorie: Film, televize a hudba,Osobní,Recenze

14 Comments »

  • scr00chy napsal:

    Taky jsem trpěl. Přitom první půlka osmý řady byla docela slušná, ale co pak předváděli dál a ve finále, to nemá obdoby. Hnus, velebnosti.

  • Case napsal:

    No, nevím, jestli zrovna půlka, a tak jako tak ani ty dobré díly moc nenavazovaly na předchozí děj. Ale ano, pár koukatelných dílů tam zkraje bylo (dva, tři).

    Na tom finále je taky krásná skutečnost, že tvůrci už asi měsíc předem dělali hrozné tajnosti s tím, že ve finále zemře několik postav, včetně těch „ikonických“, tiskli scénáře na červený papír, aby se nedaly okopírovat a vůbec si hrozně hlídali únik informací. A když se konečně ukázalo, kterou „ikonickou“ postavu hodlají zabít, tak to většině fanoušků bylo úplně ukradené, protože Jimmy stejně skoro nikoho nijak moc nezajímal (a řada lidí tajně doufala, že exnou Lois ;) ). A to, že nakonec neměli kuráž ani na to Jimmyho skutečně zabít a vycucali si narychlo z prstu jeho mladšího bratra jako berličku, to už je jen taková třešnička na dortu…

  • Gormie napsal:

    Díky, takhle jsem se už dlouho nepobavil! :DDDDD

  • captainn napsal:

    LOL, to musím mít!

    Btw by měl někdo šetrně sdělit Jeromkovi, že mu vykradli životní příběh a použili ho na Jimmyho, eh Henryho. Možná by z nich mohl vytřískat nějaké prachy.

  • Tessien napsal:

    Casi, priznej se, ze tohle sis vymyslel, to neni mozny ;-)

    Ja teda ze Smallvillu nevidel jedinej dil, ale u tohohle jsem se fakt pobavil ;-))

  • Case napsal:

    Kéž by. Bohužel, mohu to doložit fotografiemi.

  • Trofo napsal:

    Červenomodrá šmouha!! Já nemůžu!

  • Case napsal:

    BTW tady se někdo pokusil ten díl zrekapitulovat formou scénáře :)

    Part 1, part 2.

  • captainn napsal:

    Musíš Kájo, musíš!

  • Case napsal:

    BTW Clarkův dopis na rozloučenou ;)

    http://pics.livejournal.com/nyonyo/pic/000khzpd

  • Kohy napsal:

    Na to se dá říct jedině „nou cement“.

  • Očko napsal:

    Teda to je fakta sila! Chce se mi rict, ze tohle fakt musim videt, ale pak se nejak zapoji bezpecnostni okruhy mozku… ;-)

  • Case napsal:

    Opakuj po mně: Musím zabít Pabšmíra, musím zabít Pabšmíra…

  • captainn napsal:

    Toho už tak týden zabíjíme v práci.

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com