K výdrži telefonů obecně

Srp
03
2009

V posledním komentáři k předchozímu příspěvku jsem zmínil, že mi přijde absurdní, jak neuvěřitelně nereálnými hodnotami pohotovostní doby se v poslední době výrobci telefonů chlubí. Víceméně mi přijde, že je to takový ekvivalent „megapixelové války“ u digitálních fotoaparátů nebo „souboje kontrastních poměrů“ u monitorů. S tím rozdílem, že v případě mobilních telefonů je udávaná výdrž naprosto imaginární (respektive patrně vznikla za nějakých pečlivě vykonstruovaných laboratorních podmínek). Shodou okolností jsme před chvílí koukal na reklamní spot, představující T-Mobile myTouch 3G (aneb HTC Magic v podobě pro americký trh), a slyším tohle:

„MyTouch 3G vám v základní výbavě nabízí šest hodin hovorů a šest set hodin pohotovostního režimu, což znamená, že vám vydrží bez nabíjení celých 24 hodin.“

Jsem jediný, komu to přijde neuvěřitelně absurdní, obzvlášť když to takhle s klidem spojí do jediné věty? „6 hodin hovorů a 600 hodin pohotovostního režimu, takže nemusíte celých 24 hodin nabíjet“.

Ostatně těch 600 hodin pohotovostního režimu bych OPRAVDU chtěl vidět. Komu se to nechce přepočítávat – je to 25 dní. Kdo měl tenhle telefon někdy v ruce, patrně právě dostal nezvladatelné záchvaty smíchu. Pět dní…tomu bych věřil. Možná i deset, když by se v telefonu povypínalo, úplně všechno, co by šlo, a vůbec by se nepoužíval (ostatně, momentálně něco takového zkouším, čistě ze zvědavosti).

A to už raději nezmiňuji skutečnost, že evropský HTC Magic má se stejnou baterií uváděnou výdrž 420 hodin.

Buďte první, komu se článek líbí.

Napsal(a) dne 3. 8. 2009 v 15:34
Kategorie: Absurdistán,HW, SW a podobná verbež,Osobní

Žádné komentáře »

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com