Paranoid Android

Kvě
19
2011

Z diskuse na Mobilmánii (v souvislosti s nedávno objevenou bezpečnostní dírou, kterou Google v těchto dnech promptně záplatuje):

A: Ono s tím Googlem a Androidem je to vůbec všelijaké….Měl jsem ho necelý rok, ale už jsem se vrátil k Symbianu a účet u Google jsem úplně zrušil. Nepotřebuji, aby se v mých datech přehrabával Americký úřad pro bezpečnost NSA. Mail mám jinde, kontakty a kalendář též jinde, prohlížeč Iron a vyhledávače střídám. Člověk by si měl svoje soukromí chránit. Od Google již nepoužívám nic.

B: No oni jsou zrovna na tebe zvědaví :) :) :) Ještě by jsi měl nosit helmu z pásovce, aby ti nemohli číst myšlenky :) :) :)

A: Ano, jsou zvědaví. Můžu ti poslat fotky Google auta s tou fotící a nahrávací aparaturou, které v našem bezvýznamném městečku, v naší ještě bezvýznamnější a slepé ulici, čítající tři domy, kde internet mám jenom, já sbírá data a fotí….Přijelo kolem poledne, byl jsem zrovna doma, tak jsem si ho vyfotil. Mělo německou SPZ. Streetwiev u nás opravdu, ale opravdu nedělali.

B: jsi prostě schizofrenik (sic)…No tak co.. to se všichni najednou pos..??? Hlavně že všichni chcete Offline Mapy, Street wiev atd. Jak to asi seženou?? A jestli bude mít google (nebo kdokoli jinej) zmapováno kde jsou jaký Wifi spoty – no tak ať.. Vždyť když to nemáš zabezpečený je to tvůj boj..

A: Hele, nehaž tady diagnózama Já si prostě nepřeju, aby moje údaje někdo sbíral a vyhodnocoval. Jsem zodpovědný. WIFI zabezpečený samozřejmě mám, ale jak dlouho tak Googlu může trvat prolomení? 2 minuty? 10 vteřin?

B: Prolamovani wifi neni jako lamani chleba :) Podle tvych prispevku hadam, ze mas wifi zabezpecenou sifrou WPA2 s heslem dlouhym 15 znaku s pouzitim 4 znakovych sad a to se zas tak rychle nelame…

A: Při tom výpočetním výkonu, co mají k dispozici, je to jistě v řádu minut…

B: tak ti jsou urcite strasne zvedavi na to, aby se ti nabourali do wifi site :DD

A: Ano, proto je EU pokutovala za neoprávněný sběr informací z WIFI po Evropě. Pokutu zaplatili, akorát tvrdili, že sbírali jen z těch nezabezpečených. To už ale lhali, stejně jako v případě té jejich spolupráce s NSA. Já říkám ruce pryč od Google.

C: Hele to myslíš vážně co píšeš nebo je to sranda?? Tajtrlík ze slepý ulice a jde po něm auto od Gůůůůglu Uteč do hor,už tě skoro mají. Paranoia jak vyšitá

A: Bydlím na konci města, pod lesem ve slepé ulici. Ta má 3m mezi dvěma ploty a končí schody. To auto mi přijelo až před barák a poté zcouvalo opět zpátky. Co tu dělalo? Fotky mohu zaslat.

C: Asi se tam jel vyčůrat. A vy ho u toho fotíte. Že se nestydíte.

A: Do slepé ulice, dlouhé 20 metrů, široké 3m, lemované ploty od 3 domů? Z auta nevystoupil….

C: Tak to máte pravdu. Jdou po Vás.

D: Teď si všem dal několik nápověd kde tě najít!!!!

A jeden bonusový:

„Nepripada mi zase az tak legracni, ze by se mi mohlo dit neco v telefonu bez meho vedomi. Vecer si nastavim budik a rano me nic nevzbudi, protoze strejda Gugl mi v noci smaze aplikaci budiku, jelikoz ma modre pozadi a hnedy font… (A nebo ma nejakou jinou chybu.) O jakemkoliv sdileni cehokoliv na pozadi ani nemluvim. Jestli se vsechny OS budou vyvijet stejnym smerem, mame se nac tesit!“

(K tomu podotknu jen to, že Google se zatím k „dálkovému mazání“ na Androidu uchýlil za ty zhruba tři roky dvakrát, přičemž v obou případech se jednalo o smazání aplikací, které právě zde tolik diskutované soukromí uživatele a bezpečnost jeho dat cíleně nabourávaly.)

9 lidem se článek líbí.

Napsal(a) dne 19. 5. 2011 v 16:29
Kategorie: Absurdistán,Android,HW, SW a podobná verbež

6 Comments »

  • carnero napsal:

    Děkuji za tenhle výběr. Fakt jsem se náramně pobavil!

  • necris napsal:

    tak to je jeden z těch „já bych ty internety ….“ :D

  • Martin Nuc napsal:

    To nema chybu :-D Cechacek.

  • Case napsal:

    Největší sranda na tom je, že má pravdu ten člověk, co tam podotýká, že o sobě podal docela dost informací. Čistě na základě téhle jedné diskuse ho lze například během zhruba dvou minut lokalizovat s přesností jednotek kilometrů ;)

  • sadnessineye napsal:

    Se jen potkaly dva extrémy, jedni, co nesnáší šmírování, a ti, kterým je to jedno. A ty Case si A nebo B? ;)

  • Case napsal:

    Já jsem C.

    (BTW člověka, který je přesvědčen, že výslovně za ním přijelo z Německa auto, aby ho šmírovalo, bych nepovažoval za „extrém, co nesnáší šmírování“, ale za něco docela jiného, nicméně to je asi věc názoru…)

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com