Středeční pařenice 7

Srp
24
2011

Jak jste si jistě mnozí z Vás všimli, číslice na rtuťovém sloupci se šplhají směrem stále výše a to, je ideální příležitost vzít do ruky Váš oblíbený telefon s androidem, a místo práce si ulevit s nějakou příjemnou hrou. Máme tu pro Vás další várku jako obvykle v polovině týdne skvlěhých typů na hry, se kterými se Vás úmorná nuda ve vedru týkat nebude!

Vogelstein 2D

Je podařilá variace na legendární stílečku Wolfenstein. Jste vojenským rezistantním vězněm snažícím se probojovat ven za druhé světové války z nebezpečného hradu Vogelstein. Hlavní hrdnia, ale není jen tak obyčejný vězeň. Je to špičkový rezistantní bojovník ovládající perfektní boj se zbrněmi v rukách. Klasický Wolfenstein, byl samozřejmě hrou ve třech rozměrech, ale na telefonech si jak už název napovídá zahrajeme v rozměrech pouze dvou. Celé bludiště vidíme z pohledu s hora a místnosti jsou postupně se odhalující, takže na Vás může za rohem čekat nejedno překvapení! Hra je to velice zábavná a proti vám stojí celá řada nepřátel: vojáci a psi a bránit se jim můžete nejrůznějšími zbraněmi včetně intenzivního melé úderu to celé ovládáte s joystickem na displayi. Střelba je jednodušší než by se možná zdálo proto že hra sama zaměřuje kam chcete střílet, tak že se vždy se Svou ďábělskou muškou snadno trefíte přímo nepříteli do břicha či hlavy! Hru rozhodně doporučuju k vyzkoušení a grafika sice není dominantou této hry naopak je jednoduchá až to bolí tak jako v původním Wolfenstreinovi, ale přes to není hra ani trochu stereotypizující zejména díky neustále se měnícímu se labyrintu a bez pochyby Vám hra vydrží i řadu hodin plných zábavy zdarma. Doporučujeme!

Vogelstein 2D na Android Market

Falling Fred

Je hra z kategorie klasických záchodových her tzv. falling game typu padám-tunelem-a-musím-doletět-co-nejdál. Ve hře ovládáte hlavního hrdinu který se jménem Fred padá dolů dlouhým tunleem. Při tom se musí neustále vyhýbat nebezpečím, které mu na každém kroku hrozí ze zdí a jiných otvorů jako jsou pily, trubky nebo plamenomety. Vaším úkolem je, pochopitelně padat tak dlouho až dopadnete a zjistíte, jak jste dopadli. Celý pád ovládáte s nakláněním telefonu pomocí akcelerometeru a výjimečný pozor musíte dávat na to jak jste na tom s hlavou. Celá hra je až po okra napěchovaná skvělým smyslem pro humor, což, je jejím velkým kladem. Grafika Vás se svou tak říkajíc komikovou stylizací jistě uspokojeí. Při letu také můžete sbírat zářící písmena a je možnost změnit Svou postavu zdarma, nebo za drobný poplatek na Android Marketu. S Fredem od autora Dědalord jistě strávíte nejednu příjemnou záchodovu chvilku, ač koliv je naprosto zdarma a podělíte se o ni také na Facbeooku. Věřte že Falling Fred patří mezi ty hry které nejde vypnout, proto že Vám to nejde a donutí Vás opakovat kolo třeba sto krát.

Falling Fred na Android Market


I musr tun

Je hra ve svém herním konceptu herně velice podobná hře Faling Fred. Jako i ve Fredovi, i v této hře hrajete o to jak daleko se dokážete probojovat. Hrdinou hry I must run, ale není padající panák. Příběhová linie vypovídá o vězni běžícím s větrem o život a snažíte se utéct s vězení které za vámi posílá, na příklad vrtulníky a také prší a oblohou se klikatí blesky. Na rovinu si řekněme, že tohle by rozzuřilo kařdého! Hra svou hratelností, vlastně tak trochu připomíná oblíbenou hru Mirrir’s Edge kterou, si můžete zahrát třeba na počítači. Prostě utíkáte pryč a pryč a skáčete přes překážky a můžete se také jít klouzat, což vám umožní překonávat překážky jako třeba krabice, s menší strátou rychlosti která je tu pro Vás vším! Proto se musíte ze všech sil snažit aby jste běželi co nejplynuluji. To vše se ovládá dotýkáním displaye a placená verze neobsahuje reklamy. Se zvyšující se náročností je hra stále náročnější. I must run je hra velice nenáročná, která Vás proto určitě mnohé na dlouho uspokojí!

I Must Run na Android Market

Meganoid

Jestli že máte rádi plošinkovky ve starém retro stylu, jistě Vám udělá radost další titul kterým je, hra sse slibným názvem Maganoid. Ocitáte se v hlavní roli panáčka ve futurustickém světě plného nástrah a výtahů a Vaším úkolem je proběhnout celou úrovní až na konec, který Vás teleportuje do dalšího kola. Při tom sbíráte diamanty připomínající legendární Turikán které padají shora a pouť Vám neusnadňuje ani množství vychytralých nástrah číhajících na Vás v pozdějíšhc úrovních doslova na každém skoku! Hra nabízí obrovské množství úrovní které neustále přibývají a za jejichž splnění odemykáte odměny a herní režimy. Hra je navíc, v případě připojení k internetu komunikující s oblíbeným systémem Openfeint, který slibuje že při hraní můžete dokonce potkat i své kamarády přímo ve hře a hrát tak kolektivně! Díky své rafinované hratelnosti je hra velice těžká na což Vás autoři sami výslovně upozorňují. Její zvláštní grafický styl je jako stvořený pro milovníky retro grafiky a retro čipově vytuněná hudba se rozhodně nenechává pozadu. S Meganaoidem si užijete nepřebernou zábavu a autoři tuto hru, která je zdarma neustále neúnavně obohacují o další a další vychytývky.

Meganoid na Android Market

Psychoban

Aby těch her nebylo málo, tak jsi dáme ještě jednu! Po všem tom padání a běhání je jistě ve Vaší dobré vůli zahrát si něco na odreagování. Je pojistkou pro případy kdy by se snad počasí zhoršovalo se natolik že, se potřebujete na opak trochu zahřát proto, že Svůj mozek vytočíte na maximální obrátky. Hra Psychoban je dalším produktem vývojáře Dědalord který, již je v našem dnešním výčtu jednou zastoupen padající hrou Falling Fred. Hra Psychoban hráče proměňuje v lobotomizavaného pacienta psychiatrické léčebny a tak máte i Vy díky ní možnost poznat jaké to je být v lobotomizované kůži. Úkolem tohoto pacienta, v hlavní roli hry je podobně jako ve stařičké logické hře Sokoban založena na šoupání bednami po úrovních tak aby se octili na správných místech a tím umožnili hráči postup do dalšího kola kterých je ve verzi zdarma bohužel velmi malé množství a bedny přešoupete co by dup. Naštestí, ale investice do plné hry není nijak vysoká a za zhruba čtyřicet korun dá bezpochyby úplně každý. Zvlášťností hry je, ale skutečnost že se nekupuje na Marketu, jako obvyklé hry, ale přes interní systém o kterém někteří uživatelé hlásili jisté komplikovanosti. Stejně, tak byly hlášeny jaké jsi problémy díky kterým je hra občas špatně fungující. Záleží tedy na Vás, ale je jasné že hra Psychoban je tou nejvěrnější kopií Sokobana jakou lze najít a její černý humor, který se v ní objevuje, je příčinou, že se rozhodně nepodobá žádné hře jakou jste kdy hráli. Na vyzkoušení postačí demo verze. Řada lidí sáhne po té plné. Poroto i přes jaké si problémy rozhodně doporučujeme hru za koupit a užít si díky tomu spoustu skvělé zábavy.

Psdychoban na Android Market

Video herních ukázkek dodám určitě hodně brzo jen co se mi bude chtít.

Líbí se ti tento článek? NOMINUJ MĚ!

Křišťálová lupa – nominace

Edit 2.9.: Pokud někdo nechápe, co má tenhle text znamenat, řeknu to takhle s jistým odstupem (protože jsem se naivně domníval, že na to třeba ti, kterých se to týká, nějak zareagují a aspoň trochu se vzpamatují) zcela naplno – je to pokus o parafrázi seriálu Pařba na víkend, který vychází na serveru Svět Androida a který je (s výjimkou občasných dílů od Milana Menšíka, který píše nudně normálně) psaný velmi specifickým slohem absolventa zvláštní školy. Nejsmutnější na tom celém je skutečnost, že se velká část textu výše skládá buď z přímých citátů nebo z mírných parafrází a že celý text opravdu není tak přehnaný, jak možná vypadá. Co k tomu dodat?

4 lidem se článek líbí.

Napsal(a) dne 24. 8. 2011 v 05:10
Kategorie: Absurdistán,Android,HW, SW a podobná verbež,Osobní

6 Comments »

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com