Osm bitů naživo

Kvě
10
2012

Už před lety jsem dával na YouTube živou kytarovou verzi skladby ze hry Monty on the Run od Roba Hubbarda, kterou jsem kdysi hrál naživo na Bytefestu 2005. Měl jsem tehdy v plánu pokračovat a uploadovat i zbylé dvě bytefestové skladby, ale z nějakého důvodu (který si už nepamatuji) jsem se k tomu nedostal a vše zůstalo ve fázi plánování. Teď jsem se k nim po letech vrátil a svůj plán uskutečnil. Takže tady jsou Commando (mimochodem už roky moje vyzvánění na mobilu – není nad to mít jako vyzvánění vlastní nahrávku ;) ) a Warhawk, taktéž původně od Roba Hubbarda, taktéž v aranžmá, inspirovaném (se svolením) verzemi od skupiny Press Play on Tape (která se mimochodem za pár dní chystá vydat další CD).

Pokud tam slyšíte nějaké chyby, tak ano, rozhodně tam jsou. K těmhle nahrávkám na YouTube přistupuji víceméně jako k živému koncertu, tzn. všechno jde na jeden zátah, bez jakýchkoliv střihů, jenom se samozřejmě snažím o to, abych udělal chyb co nejméně. Ale nejsem tak dobrý kytarista, aby tam chyby nebyly (navíc hrát něco, co je do poslední noty přesně dané, není úplně v mém stylu, osobně si raději věci trochu přizpůsobuji a improvizuji).

Ale jestli tam žádné chyby neslyšíte, tak to je naprosto správně, rozhodně tam žádné nejsou!

Teď jsem tedy defintivně zkompletoval skladby z Bytefestu a patrně už nemám žádnou další výmluvu a budu tedy do budoucna skutečně muset připravit nějakou další, zatím nikde nehranou.

Pohrávám si také trochu s nápadem uskutečnit někdy v rámci G+ živý „koncert“ všech tří skladeb a případně nějakého bonusu, ale nejsem si jistý, jestli by to vůbec někoho zajímalo… (a jestli bych si spíš neuřízl ostudu kvůli nervozitě)

3 lidem se článek líbí.

Napsal(a) dne 10. 5. 2012 v 13:08
Kategorie: Film, televize a hudba,HW, SW a podobná verbež,Osobní

Žádné komentáře »

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com