Instantní okurková senzace

Čvc
04
2013

Potřebujete v okurkové sezóně vyrobit nějaký pořádně čtený a komentovaný článek, a nemáte zrovna po ruce žádné slepé lukostřelce? Řešení je jednoduché.

Vezměte jednu rádobyreportáž od frikulína z New Yorku, který neumí pořádně anglicky, respektive slovensky, takže větu „I’m nuts about Slovakia, if that means anything“, čili něco ve smyslu „Já Slovensko zbožňuju, pokud to tedy někoho zajímá“, přeloží poněkud svérázně.

No a pak už jen stačí, aby se toho chytili redaktoři těch správných plátků, kteří jsou na tom s angličtinou standardně tragicky a nepohrdnou žádnou senzací, a spustí se lavina.

Novinky.cz – Tom Hanks nevěděl, zda slovo Slovensko něco znamená

Nova si samozřejmě musí přisadit (protože na bombastičtější titulky se víc kliká):

TN.cz – Tom Hanks zostudil Slováky!

No a Blesk nemůže zůstat pozadu, takže sáhne po výrazech, které jeho redaktoři zřejmě slýchají velice často:

Blesk.cz – Tom Hanks se zachoval jako prosťáček Forrest: neví, kde je Slovensko

Stejná zpráva se pak prý včera objevila i například na Frekvenci 1, a když si zadáte do Google pár klíčových slov, zjistíte, že se tahle zpráva v různých obměnách objevila i leckde jinde. Opravdu by mě zajímalo, jestli něco takového už není žalovatelné. A pokud není, mělo by. Upřímně bych Hanksovi přál, aby za tohle svinstvo na pánech novinářích vysoudil pořádný balík.

Když si tak vezmu, že zrovna minulý týden jsem zase pro změnu na pár místech vyvracel taktéž velmi skandální informaci o tom, že EU chce zakázat cigarety Start, která byla podle všeho taktéž vycucaná z prstu (citáty v ní byly půl roku staré a v textu nařízení, kterého se ona zpráva údajně týkala, není o ničem takovém ani slůvko), je opravdu otázka, kdo dneska vůbec ještě věří českým médiím aspoň pár slov. Ale letmý pohled do komentářů pod těmi články o Hanksovi dává najevo, že spoustu lidí pravda vůbec nezajímá, prostě jen potřebují někoho, na koho by mohli nadávat a cítit se nad ním nadřazeně…

14 lidem se článek líbí.

Napsal(a) dne 4. 7. 2013 v 16:47
Kategorie: Absurdistán,MM,Osobní,Překlad a dabing

6 Comments »

  • Bublín napsal:

    President Zeman má pravdu, novináři jsou vesměs hovada…

  • Case napsal:

    Aneb „i rozbité hodiny ukazují dvakrát denně správně“.

  • Musilda napsal:

    To mi připomíná, když jsem mluvil s jedním farářem, který se dostal do křížku s Na vlastní oči, myslím že jsem tu reportáž i viděl, bylo to něco o tom, že paní ředitelka mateřské školky zavedla do výuky náboženství. A když pan investigativní John svým naléhavým hlasem informoval téměř o konci světa, za ním byl černobílý obraz dětí sedících v kroužku, kteří něco odříkávali. Působilo to až děsivě. Štáb si tenkrát natočil děti při výuce, jak s paní učitelkou zpívají Skákal pes. Takže zmanipulovat se dá vše.

  • Ondra napsal:

    John je… škoda slov. Stačí jeho slátaniny tohoto typu: https://www.dropbox.com/lightbox/home/Public

    A jelikož vyhrál TýTý, tak hádám že to je asi cena pro největší pitomce.

  • Ondra napsal:

    John je… škoda slov. Stačí jeho slátaniny tohoto typu: https://www.dropbox.com/s/zgqjabk04b0i5sg/DoslyAdresy-BlbecKlima.jpg

    A jelikož vyhrál TýTý, tak hádám že to je asi cena pro největší pitomce.

  • Richard napsal:

    Pěkný! Na druhou stranu přijít za ním a říct mu Tramtaria loves you, pravěpodobně řekne, že miluje Tramtárii if that means something… :)

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com