Ve zkratce

Kvě
03
2006

Dvě naprosto nesouvisející věci:

1. Z Fuxoftova blogu – Velice pěkná stránka na Redhat.com na téma „proč nevystupujeme proti Microsoftu“. Doporučuji pročíst i odkazy tam uvedené.

2. Angažovat Farscapovské duo Ben Browder a Claudia Black je tím nejlepším, co se vyčpělé a stokrát převařené polévce Stargate SG-1 mohlo stát. Příběhy jsou sice stále velice stupidní a klišoidní, ale zásluhou obou zmiňovaných (a Michaela Shankse) je alespoň velmi zábavné na ně koukat. Škoda jen, že Richard Dean Anderson se stáhl v podstatě úplně do pozadí.

Buďte první, komu se článek líbí.

12 Comments »

  • Ghoti napsal:

    Ad 2: Nelze než souhlasit. Já jsem teda schopen zkouknout prakticky jakýkoliv seriál, co není úplná ptákovina – a většinou si to umím patřičně zdůvodnit – ale je fakt že hlavní motivací pro sledování Stargate byl u mě právě RDA. Když pak nastoupila dvojka B&B, byl jsem v sedmém nebi. Snad jen Claudia tam mohla být častěji..

  • r0b0t napsal:

    Ben Browder imho nic moc. Zato duo Claudia Black ~ Michael Shanks naprosto vyborne. RDA je ale skoda, proc to vlastne zabalil?

  • Case napsal:

    GHOTI: V desáté sezóně bude Claudia Black nastálo.

    Robot: Já mám pro Browdera kvůli Farscape velkou slabost, takže asi nejsem zcela objektivní, nicméně mi přijde, že sice má míň prostoru, ale zato ho využívá beze zbytku – kolikrát ocením i nějaký úšklebek na pozadí nebo tak. Prostě tam IMHO docela často vykukuje místo Mitchella Crichton a to mi stačí ke štěstí :) Už ta samotná skutečnost vcelku dost ‚crichtonovské‘ postavy v SG mě velice baví.
    A co se týče RDA, tak to by chtělo nějakého znalce SG, což já ani náhodou nejsem a být ani netoužím. Ale tipuju, že toho měl po těch osmi letech prostě plné zuby a chtěl si odpočinout/změnu. Ostatně, ona jeho postava žádným obzvláštním vývojem za celou tu dobu neprošla, celou dobu je to ‚zábavná guma‘ s legračně připitomnělými pohledy a hláškami.

    Ostatně zrovna SG jsem dával v přednášce na Trpasliconu jako příklad seriálu, kde postavy něco zažívají, ale jejich zážitky na nich nezanechávají v podstatě žádné stopy, nikam se nevyvíjejí, a pokud k tomu náhodou dojde, tak je to během několika dílů nenápadně ‚promlčeno‘.

  • Ghoti napsal:

    Robot: No, na Okounu je klub, který dává tušit, ale slabší povahy by tam chodit neměly :). Jinak Browder tam sice nemá tak výtečnou postavu jako ve Farscape, ale i tak si s ní poradil na výbornou.

    Btw, taky tak zbožřujete akcent Claudie Black? Už jenom kvůli tomu se někdy musím podívat do Austrálie. I když co jsem čet‘, tak ten její je trochu umělý.

  • Case napsal:

    Jo, ještě jsem zapomněl – taky mi přijde, že skoro v každé scéně, kterou spolu Ben s Claudií mají, nějak (záměrně nebo nechtěně) naráží na Farscape a na to, že se nejen velmi dobře znají, ale že (následující spoiler byl smazán ;) ). Což mě taky velice baví. Ale možná to v tom prostě jen chci vidět ;)

  • Case napsal:

    Ghoti: Ano, Claudia Black má výtečný přízvuk :) Ovšem do Austrálie bych se klidně jel podívat i tak ;)

  • Ghoti napsal:

    Ba, ba. Austrálie – má země vysněná…

  • r0b0t napsal:

    Zakopany pudl bude asi v tom, ze ja Farscape vubec neznam.
    Postavy v SG jsou skutecne bez vyraznejsiho vyvoje, ale mne to nijak nevadi. Holt jsem odkojeny StarTrekem ;-)

  • Case napsal:

    robot: Tak to urychleně naprav.

  • captainn napsal:

    r0b0t: Jak naznačuje Ghoti. Smutná pravda je taková, že RDA nás už před drahnou dobou opustil, když podlehl zákeřné chorobě. Bohužel chamtivost filmových studií a části jeho příbuzenstva nezná mezí. Více najdeš v okouním RDA klubu.

    PS. Nevím, jak dlouho tu ten příspěvek vydrží, plno pěkných webů, které se této problematice věnovaly se už podařilo zlým lidem od filmu zlikvidovat.

  • Case napsal:

    Tsss. Amandu Tapping jsem pohřbil dávno a dostalo se to díky rabidním SG fandám až k jejímu webmasterovi. A taky tu jsem ;)

  • captainn napsal:

    Co si ale budeme nalhávat Amanda Tapping není a nikdy nebude to, co byl RDA.

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com