Míchanice

Bře
19
2007

Aneb několik drobných informací, které se nashromáždily během tohoto týdne.

Phoronix.com v souvislosti s blížícím se vydáním Ubuntu 7.04 publikovalo článek o vývoji grafické podoby Ubuntu od první verze až k právě dokončované 7.04.
S Ubuntu 7.04 souvisí i následující informace. V této verzi bude mít premiéru migrační wizard, který by měl usnadňovat uživatelům zejména Windows přechod na Linux. Michael Larabel o něm už jednou psal – tady je jeho nový článek o něm.
Tento týden byl také bohatý na novinky v oblasti linuxových desktopů obecně. Nejdříve vyšel Gnome 2.18.0. Poté vyšla další ostrá verze Berylu – 0.20. Novinková mánie pokračovala oznámením prvních oficiálních termínů vývoje KDE4 (pokud půjde všechno podle plánu, měli bychom se ostré verze KDE4 dočkat 23. října). A konečně informace s KDE související – vyšla ostrá verze 1.0 výtečného linuxového vypalovacího programu k3b.

K hardware jen jedna zajímavá zpráva – zmrtvýchvstalá legenda Commodore (teď s názvem Commodore Gaming) ohlásila na CeBITu novou řadu hi-endových herních PC. Jak už jsem psal jinde – kdyby kvůli ničemu jinému, tak z už jen nostalgie bych tuhle značku na trhu zase rád vídal.

A ještě něco lehčího – „drátěné modely“ trochu jinak a jedna galerie karikatur. Pak je tu ještě (patrně století, ale co) konkurence GPL a BSD licenci. A na úplný konec – Hugh Laurie jako good-ass mother liker (na video upozornil Macca).

Buďte první, komu se článek líbí.

2 Comments »

RSS komentářů k tomuto příspěvku. Zpětné URL


Napište komentář

Používá systém WordPress | Styl: Aeros 2.0 z TheBuckmaker.com